Menu
Ajax veilig aangekomen in Milaan

Ajax veilig aangekomen in Milaan

De selectie van Ajax is dinsdag veilig aangekomen in Milaan. Even na 13:30 uur landde vlucht OR 7311 op luchthaven Milan Malpensa. Mede dankzij een blauwe lucht verliep de reis perfect en werd de landing ruim een half uur eerder dan gepland ingezet.

Ajax vertrok om 12:00 uur vanaf Schiphol richting Italië. Zonder Siem de Jong, Lerin Duarte en Nicolai Boilesen, zij kampen nog met blessures, en blijven in Amsterdam om te werken aan hun herstel. Joël Veltman is geschorst en is er ook niet bij in Milaan. Kolbeinn Sigthórsson stapte wel in het vliegtuig. De IJslandse spits is weer fit na een enkelblessure.

De sfeer in het toestel was ontspannen. Spelers, staf, sponsoren, bestuur: bij iedereen leeft het gevoel dat Ajax woensdag AC Milan kán verslaan en voor het eerst in acht jaar weer kan overwinteren in de Champions League. Logisch ook: Ajax blaakt van het vertrouwen na zes zeges op rij. Celtic, NEC, Heracles Almelo, FC Barcelona, ADO Den Haag en NAC werden achtereenvolgens verslagen. Als je van FC Barcelona kunt winnen, dan kun je ook Milan kloppen. Ajax heeft de juiste vibe te pakken, maar er zijn natuurlijk ook nog genoeg vraagtekens voor het duel van woensdag. Frank de Boer gaf de afgelopen dagen aan het ‘goede gevoel’ te willen behouden. Maar hoe hij dat gaat doen, heeft hij nog niet prijsgegeven. Blijft het middenveld (Serero, Blind, Klaassen) in tact? Speelt Ruben Ligeon opnieuw als linksback? Wie start er in de spits: Danny Hoesen of misschien wel Bojan, die laatste twee duels als invaller twee keer scoorde.

Ajax gaat een ontspannen middag tegemoet: lunch, rusten, sandwich en op naar San Siro voor de laatste training. De gehele sessie (start 19:00 uur) is open en kan dus worden bijgewoond door de bijna 3.000 supporters die naar Milaan zijn afgereisd. AC Milan zelf werkte vanmiddag al de laatste training af: de roodzwarte formatie trainde maar een kwartiertje ‘open’ en gooide daarna de deuren dicht.

Voordat Ajax aan de training begint geven Frank de Boer en Niklas Moisander om 18:30 uur een persconferentie in San Siro. Daarin zal misschien het een en ander duidelijk worden over de tactiek van Ajax. Maar ongetwijfeld weten we woensdagavond, als de opstelling bekend wordt, alle antwoorden op de vragen die nu nog onbeantwoord zijn.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Met dit toestel vlogen de Ajacieden richting Milaan. Met dit toestel vlogen de Ajacieden richting Milaan.
Frank de Boer vlak voor vertrek. Frank de Boer vlak voor vertrek.
Ruben Ligeon en Kenneth Vermeer bij de gate. Ruben Ligeon en Kenneth Vermeer bij de gate.
De Denen Lasse Schöne en Christian Poulsen op weg naar het vliegtuig. De Denen Lasse Schöne en Christian Poulsen op weg naar het vliegtuig.
Ajax A1 - met assistent-coach Kenneth Perez - vloog ook richting Milaan voor hun wedstrijd in de Youth League. Ajax A1 - met assistent-coach Kenneth Perez - vloog ook richting Milaan voor hun wedstrijd in de Youth League.
De spelers van Ajax A1 wachten tot het vliegtuig vertrekt. De spelers van Ajax A1 wachten tot het vliegtuig vertrekt.
Ergens in de lucht boven Amsterdam en Milaan. Ergens in de lucht boven Amsterdam en Milaan.