Menu
Ajax veilig aangekomen in Parijs

Ajax veilig aangekomen in Parijs

Ajax is maandagmiddag aangekomen op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Vlucht OR7391 vertrok 13:00 uur vanaf Schiphol. De Boeing 737-800 zette de gasten uit Amsterdam om 13:57 uur feilloos af in de Lichtstad. Onder de gasten waren onder meer de oud-Ajacieden - en deze trip Ajax’ eregasten - Sonny Silooy en Ronald de Boer.

De Ajacieden vertrokken kort na landing per touringcar richting spelershotel. De voorbereiding wordt vervolgd met rusten, eten en drinken. Maandagavond verzorgt trainer Frank de Boer vanaf 18:30 uur zijn voorbeschouwing op Ajax’ voorlaatste UEFA Champions League-duel van dit seizoen. De Ajax-trainer wordt, zoals altijd bij Europese persconferenties, vergezeld door een speler. Maandag mag Lasse Schöne vooruitblikken op het tweede treffen met PSG. Het persmoment is live te volgen via Ajax Exclusive TV.

Dinsdag wacht vanaf 20:45 uur de pittige klus om Paris Saint-Germain te verslaan, of minimaal op een gelijkspel te houden. Dat er qua resultaat wel degelijk iets mogelijk is, bewijst het eerdere behaalde gelijkspel wel. Schöne hielp Ajax op 17 september in de Amsterdam ArenA aan een 1-1-gelijkspel tegen de Franse sterrenploeg. Er had die avond zelfs (iets) meer ingezeten voor de thuisploeg, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat Ajax het duel ook had kunnen verliezen…

Punten zijn hoe dan ook uiterst welkom om plek drie in groep F veilig te stellen. Nu de kansen op overwintering in de UEFA Champions League zijn verkeken voor Ajax, moeten de Amsterdammers Apoel Nicosia voorblijven. De thuisontmoeting met de Cyprioten wordt op 10 december mogelijk cruciaal. Al kunnen de Ajacieden dinsdag hopelijk al goede zaken doen. Los van het resultaat biedt de ontmoeting met PSG opnieuw een weerzien met de oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Gregory van der Wiel.

Anwar El Ghazi arriveert bij het hotel. Anwar El Ghazi arriveert bij het hotel.

De Boer selecteerde zondag achttien spelers voor de trip naar Parijs. Vergeleken met zijn wedstrijdselectie voor de laatste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) is er een verandering. Joël Veltman is een duel geschorst in het belangrijkste en meest lucratieve Europese clubtoernooi. Zijn plek in de wedstrijdselectie wordt ingenomen door Stefano Denswil. Na de pre-match persconferentie wordt getraind in het Parc des Princes, het befaamde stadion van Paris Saint-Germain. In de historische voetbaltempel wordt de selectie van De Boer dinsdag gesteund door 850 meegereisde fans.

De grootste Ajax-talenten reizen de A-selectie achterna. Ajax A1, ook wel Ajax Under 19, treft woensdag de leeftijdgenoten van PSG. Dat de Ajax-talenten uitstekend op stoom zijn, bewezen ze zaterdag nog. De competitietopper tegen AZ werd glansrijk gewonnen: 6-3. Eerder waren de Ajacieden op de Toekomst ook de jeugdploeg van Paris Saint-Germain royaal de baas. Het werd maar liefst 6-1. Donny van de Beek was met zijn drie doelpunten de grote man aan Ajax-kant in de ouverture van de UEFA Youth League. De blonde middenvelder tekende afgelopen weekend tegen AZ ook voor een bedwelmend fraaie treffer..

De Ajacieden uit de A1 staan woensdag vanaf 15:00 uur tegenover hun Franse leeftijdgenoten. Wie weet tot welke stunt de talenten dit keer weer in staat zijn. Wie weet worden de jonge Ajacieden wel geïnspireerd door een onvervalste Ajax-stunt van de avond ervoor in het Parc des Princes…

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De reis begon uiteraard op Schiphol. Thulani Serero, Arek Milik en Stefano Denswil checken als een van de eersten in. De reis begon uiteraard op Schiphol. Thulani Serero, Arek Milik en Stefano Denswil checken als een van de eersten in.
Ajax-ambassadeur Ronald de Boer praatte, voor de reis, bij met de Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar. Ajax-ambassadeur Ronald de Boer praatte, voor de reis, bij met de Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar.
Ook Ajax-gast en oud-speler (en ex-jeugdtrainer) Sonny Silooy had een plek in het reizende Ajax-gezelschap. Ook Ajax-gast en oud-speler (en ex-jeugdtrainer) Sonny Silooy had een plek in het reizende Ajax-gezelschap.
Ajax' official travel supplier Kras wenste alle Ajacieden vanaf Schiphol een goede vlucht. Ajax' official travel supplier Kras wenste alle Ajacieden vanaf Schiphol een goede vlucht.

Kan Ricardo Kishna ook in Parc des Princes schitteren? Kan Ricardo Kishna ook in Parc des Princes schitteren?
Arek Milik gaat op zoek naar Europese goals. Arek Milik gaat op zoek naar Europese goals.