Menu
Ajax veilig aangekomen in Polen

Ajax veilig aangekomen in Polen

Ajax is woensdag veilig geland in Warschau. Na een vlekkeloze luchtreis van bijna twee uur landde vlucht OR 7319 rond het middaguur op Chopin Airport. Ajax speelt donderdag de heenwedstrijd tegen Legia in de zestiende finales van de UEFA Europa League.

De Ajacieden verzamelden woensdagochtend in de ArenA en vlogen even na tienen vanaf Schiphol naar Lotnisko Chopina Warszawa (Chopin Airport). Peter Bosz nam twintig spelers op in zijn wedstrijdselectie. De Ajax-trainer kiest voor het Europese treffen vooral voor ervaring. De 17-jarige Justin Kluivert is de Benjamin in de selectie voor het duel met Legia. Kleine Kluivert mag na zijn eerste Eredivisie-duels hopen op zijn Europese debuut.

Fasten your seatbelts! ���� Polen! ���� #UEL #legaja pic.twitter.com/OVJgfKqxAJ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 februari 2017

Voorbeschouwing
Bosz verzorgt vanaf 18:30 uur zijn voorbeschouwing op de heenwedstrijd in de zestiende finales van de UEFA Europa League. Een half uur later volgt de afsluitende training in het Wojska Polskiegostadion. De thuishaven van Legia is bekend terrein voor sommige Ajacieden. In het seizoen 2014-2015 stonden Legia Warschau en Ajax ook al tegenover elkaar, ook dat seizoen in de zestiende finales van de EL. Uitgerekend de Poolse Ajacied Arek Milik loodste zijn toenmalige club overtuigend voorbij zijn landgenoten. In de heen- en returnwedstrijd (3-0 en 1-0) was de spits goed voor in totaal drie goals.

De ambiance in het Legia-stadion zal, vergeleken met twee seizoenen terug, wel compleet anders zijn. In 2015 werd het duel zonder toeschouwers gespeeld. Het zorgde voor een spookdecor. Legia werd op die manier door de UEFA bestraft voor eerdere supportersrellen.

Fans
Bij de tweede editie ooit van Legia – Ajax zijn fans gelukkig wel weer welkom. De Ajacieden van Bosz worden donderdag vanaf 21:05 uur gesteund door liefst 700 meegereisde Ajax-fans. Aan de ongetwijfeld weer gepassioneerde steun vanuit het uitvak kan het donderdag niet liggen. Ajax hoopt Warschau vrijdag met een goed resultaat weer te verlaten. Komende week wacht de returnwedstrijd in de uitverkochte Amsterdam ArenA.

Tekst en foto’s: Ajax.nl