Menu
Ajax veilig aangekomen in Polen

Ajax veilig aangekomen in Polen

De selectie van Ajax is woensdagmiddag in Polen aangekomen voor de return tegen Legia Warschau. Na een vlucht van zo’n anderhalf uur landde de 19-koppige selectie om 13:50 uur op de luchthaven van de Poolse hoofdstad Warschau. Ajax strijdt donderdagavond voor een plek in de achtste finales van de UEFA Europa League.

Slechts een kwart van de stoelen van de Boeing 737-800 was bezet. Het gaf de Ajacieden de gelegenheid om zich onderweg alvast in alle rust voor te bereiden op de terugwedstrijd tegen de koploper uit de Poolse competitie. Na de 1-0 thuiszege van vorige week heeft Ajax in het Wojska Polskiego Stadion aan een punt genoeg om zich bij de laatste zestien te scharen.

Bij aankomst in Warschau werden de Ajax-spelers warm onthaald door Poolse fans. Handtekeningenjagers grepen hun kans op een krabbel en een selfie met een van de Ajacieden. Arek Milik was uiteraard de populairste man van Ajax in Polen. De spits zette talloze handtekeningen voordat hij de bus richting het hotel instapte.

Een deel van de Ajax-selectie in het vliegtuig richting Warschau. Een deel van de Ajax-selectie in het vliegtuig richting Warschau.

De wedstrijd tegen Legia wordt donderdagavond in een leeg stadion gespeeld. Als gevolg van ongeregeldheden tijdens het groepsduel met Lokeren mogen er van de UEFA geen supporters aanwezig zijn bij het duel Legia - Ajax.

Ajax traint woensdagavond om 19:00 uur in het stadion van Legia. Voorafgaand aan de oefensessie staat er een persconferentie van Frank de Boer en Milik op het programma.

Volg Ajax in Polen via Ajax.nl, Ajax TV, YouTube, Twitter, Facebook en Instagram

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Ajax' official travel supplier wenste de Ajacieden op deze wijze welkom én succes in Polen. Ajax' official travel supplier wenste de Ajacieden op deze wijze welkom én succes in Polen.
Riechedly Bazoer, Mike van der Hoorn en Thulani Serero hebben de eerste stappen gezet op de luchthaven van Warschau. Riechedly Bazoer, Mike van der Hoorn en Thulani Serero hebben de eerste stappen gezet op de luchthaven van Warschau.
De Ajacieden werden warm welkom geheten door een groep Poolse Ajax-fans. De Ajacieden werden warm welkom geheten door een groep Poolse Ajax-fans.