Menu
Ajax veilig aangekomen in Qatar

Ajax veilig aangekomen in Qatar

Ajax is precies volgens schema om iets over vieren Nederlandse tijd aangekomen in Qatar voor een achtdaags trainingskamp. De selectie van Frank de Boer vloog om 10:00 uur vanaf Schiphol naar Doha. Stefano Denswil kreeg toestemming om niet mee af te reizen. Dat betekent dat de groep nog bestaat uit 28 spelers. Het doel van de trainingsweek is duidelijk. ,,We moeten er vanaf 16 januari meteen staan”, aldus De Boer.

Rond 18:00 uur plaatselijke tijd (in Nederland is het twee uur vroeger) kwam Ajax aan in Doha waar het inmiddels al donker was. Het team heeft ’s avonds de tijd om te acclimatiseren, maandagochtend staat de eerste training op het programma op het Aspire Academy for Sports Excellence.

De Boer en zijn staf moeten de spelers na een korte vakantie zien klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft. Aan het einde van de trainingsweek in Qatar staat er een oefenwedstrijd tegen Schalke 04 op het programma. ,,Er komt een heel belangrijke periode aan”, zegt De Boer. ,,16 januari spelen we tegen FC Groningen en vanaf dat moment is het volle bak. Ik kijk uit naar deze trainingsweek en volgens mij heeft iedereen er zin in.”

Qatar is voor De Boer geen onbekend terrein. Hij sloot er een aantal jaar geleden zijn actieve carrière als profvoetballer af. ,,Er wonen nog vrienden van me, mijn oude huis staat vlakbij het complex waar we deze week trainen. Maar ik ben er acht jaar geleden voor het laatst geweest. Het zal ongetwijfeld heel erg veranderd zijn.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ajax reist met 28 spelers af naar Qatar. Stefano Denswil kreeg toestemming niet mee te reizen. Ajax reist met 28 spelers af naar Qatar. Stefano Denswil kreeg toestemming niet mee te reizen.
Frank de Boer keert voor het eerst sinds zijn vertrek uit Qatar terug. Frank de Boer keert voor het eerst sinds zijn vertrek uit Qatar terug.
De Ajacieden checken de berichten op hun smartphones na de zes uur durende vliegreis. De Ajacieden checken de berichten op hun smartphones na de zes uur durende vliegreis.