Menu
Ajax veilig aangekomen in Vigo

Ajax veilig aangekomen in Vigo

Ajax is woensdagmiddag in Spanje aangekomen voor het UEFA Europa League-duel met Celta de Vigo. Het toestel met aan boord de selectie van trainer Peter Bosz landde daags voor de wedstrijd om 15:00 uur in Vigo.

Een klein uur later dan gepland koos de Boeing 737-800 om 12:50 uur het luchtruim richting het Noorden van Spanje. Lasse Schöne en Kenny Tete waren twee opvallende afwezigen in de 19-koppige selectie. Beide spelers hebben last van een voetblessure. Na een vlucht van iets meer dan twee uur landde Ajax in de stad waar donderdagavond zo’n 1.100 fans hun club vanuit het bezoekersvak van Estadio Balaídos zullen steunen.  

 Hernieuwde kennismaking
Dertien jaar na het eerste en tevens laatste bezoek aan Vigo keert Ajax terug in het stadion waar het eind 2003 met 3-2 verloor in de groepsfase van de UEFA Champions League. Zlatan Ibrahimovic, Rafael van der Vaart en Maxwell stonden destijds op het wedstrijdformulier. Vigo overwinterde dat seizoen in de Champions League. Woensdagavond volgt er een hernieuwde kennismaking met de thuishaven van de huidige nummer twaalf van de Primera Division. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld voormalig FC Barcelona-speler Ronald de Boer. Hij is als gast van Ajax met de sponsorgroep mee.  

Gearriveerd! 👍🏼 #UEL #celaja

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Ajax gaat na de eerste twee duels met zes punten aan kop in groep G. Celta volgt op twee punten achterstand op de tweede plaats. ,,We staan er uitstekend voor en kunnen dat een geweldig vervolg geven door een goed resultaat te halen”, zei Bosz eerder deze week tegen Ajax TV. Zo lang er niet wordt verloren is er sprake van een ‘goed resultaat’. ,,Maar ‘niet verliezen’ kan ook door proberen te winnen. En wij willen altijd alle wedstrijden winnen. Dat moeten we dus niet gaan veranderen”, besloot de coach van Ajax.

Training en persconferentie
Ajax traint woensdagavond om 19:00 uur voor het laatst in aanloop naar de derde groepswedstrijd. De training in Estadio Balaídos is volledig toegankelijk voor fans. Een half uur eerder start de persconferentie met Bosz en Davinson Sánchez.

Tekst & beeld: Ajax.nl