Menu
Ajax veilig geland

Ajax veilig geland

Ajax is veilig geland op Engelse grond. De Ajacieden vertrokken even na half twaalf met vlucht HV 5873 van Schiphol. Precies een uur later landde het vliegtuig alweer op de plek van bestemming, Birmingham Airport. De selectie herbergde één opvallend nieuw gezicht: Toby Alderweireld.

Toby Alderweireld is op het laatste moment aan de selectie toegevoegd. De centrale verdediger is niet echt meer een nieuwkomer bij de A-selectie. Alderweireld, normaal speler van Jong Ajax, maakte op het LG Amsterdam Tournament in augustus zijn debuut in Ajax 1. In de Amsterdam ArenA vond de Belg het sterrenensemble van Internazionale tegenover zich. Tot op heden bleef het voor Alderweireld bij dat ene duel. De Ajax-selectie voor de eerste wedstrijd in de poulefase van de UEFA Cup bestaat nu uit negentien spelers.

Kort na het middaguur (vanwege het tijdverschil zetten de Ajacieden hun horloges na de landing een uur terug) betrok de selectie het spelershotel. Na de lunch, een periode van rust en de nodige verzorging maken de Amsterdammers vanavond hun opwachting op Villa Park. De training in het stadion van Aston Villa begint om 19.15 uur (lokale tijd). Aan de oefensessie gaat een persconferentie vooraf. Trainer Marco van Basten en aanvoerder Klaas Jan Huntelaar zullen de vragen beantwoorden van het internationale voetbaljournaille.

Alles staat vanzelfsprekend in het teken van het treffen met de ‘Villans’, zoals de bijnaam van de uit 1874 stammende club luidt. Aston Villa - Ajax begint donderdagavond om 21.15 uur Nederlandse tijd. Ajax wordt in Birmingham gesteund door ruim duizend meegereisde supporters.

Houd de website en Ajax TV in de gaten voor het laatste Ajax-nieuws vanuit Birmingham.
Ga nu alvast naar de website van Ajax TV >>