Menu
Ajax veilig geland in Barcelona

Ajax veilig geland in Barcelona

Ajax is maandagmiddag in Spanje aangekomen voor het UEFA Champions Leagueduel met FC Barcelona. Na een vlucht van een kleine twee uur landde het toestel om 14:30 uur op de luchthaven van Barcelona. Het team van Frank de Boer traint maandag om 19:00 uur in Camp Nou.

Twee dagen na het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) meldden de spelers van Ajax zich aan het einde van de ochtend op luchthaven Schiphol. De geblesseerde Nicolai Boilesen (hersenschudding) en Thulani Serero (hamstring) ontbraken in de 19-koppige selectie waarin aanvaller Queensy Menig de meest opvallende naam is.

Behalve de spelers en staf van Ajax was de Boeing 767-300 ook gevuld met de selectie van Ajax A1. Enkele uren voor de wedstrijd in Camp Nou spelen de A-junioren van Ajax dinsdagmiddag in de UEFA Youth League tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Het duel begint om 16:00 uur in het Mini Estadi, onder de rook van Camp Nou. Jairo Riedewald reisde vorige keer nog mee met Ajax A1 naar Cyprus, maar zat nu weer voorin bij het eerste elftal.

Ook voor de Ajax-directie en -medewerkers, sponsors en enkele speciale gasten waren stoelen in het Ajax-vliegtuig gereserveerd. Onder hen bevonden zich oud-doelman Piet Schrijvers, Aron Winter, Ronald de Boer en Richard Witschge (assistent Ajax A1).

De Boer en Witschge behoorden tot het kwartet passagiers aan boord van vlucht OR6601 dat in het verleden het shirt van de Catalaanse grootmacht heeft gedragen. Net als voor Ajax-coach Frank de Boer en technisch directeur Marc Overmars betekent het bezoek aan Camp Nou - net als vorig jaar - een weerzien met oude bekenden. Dat zal omgekeerd ook voor Barcelona-aanvaller Luis Suarez gelden. Hoewel de Uruguyaanse ex-Ajacied momenteel nog geschorst is, zal hij maandag danwel dinsdag ongetwijfeld wat bekenden uit Amsterdam treffen.

Ajax traint maandagavond om 19:00 uur in het stadion van de 22-voudig Spaans kampioen. Een half uur eerder begint de Ajax-persconferentie in de perszaal van Camp Nou. Davy Klaassen vergezelt De Boer tijdens het persmoment dat rechtstreeks worden uitgezonden via Ajax Exclusive TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst