Menu
Ajax veilig geland in Frankrijk

Ajax veilig geland in Frankrijk

De Ajacieden zetten rond 11:15 uur veilig voet op Franse bodem. De Ajax-selectie was anderhalf uur eerder vertrokken vanaf Schiphol Oost. In zuidelijk Frankrijk wacht Ajax woensdagavond de laatste test voor de officiële start van het seizoen 2015-2016.

In het Stade Georges-Pompidou is vanaf 19:30 uur AS Saint-Etienne de tegenstander. De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding is de finale test voor het treffen met Rapid Wien in de voorrondes voor de UEFA Champions League. Komende week wacht de Amsterdammers eerst een uitwedstrijd in Wenen. Vervolgens strijden Ajax en Rapid om een plek in de play-offs voor deelname aan de CL.

De Ajax-charter kende woensdagochtend een probleemloze vlucht. De EMB 135/145 van BMI-Regional had de wind mee. Het vliegtuig vertrok volgens schema, maar arriveerde eerder dan gepland. Na vertrek vanaf (vakantie)druk Schiphol viel de weldadige rust op vliegveld Valence Chabeuil direct op. In het kielzog van de spelers en stafleden reisde ook Ajax’ directeur marketing Edwin van der Sar mee. Ook de voormalige doelman zal benieuwd zijn hoe de Ajacieden de laatste test doorstaan.

Tekst en beeld: Ajax.nl

Voet op Franse bodem: Nemanja Gudelj en Jasper Cillessen.
Voet op Franse bodem: Nemanja Gudelj en Jasper Cillessen.