Menu
Ajax veilig geland in Istanbul

Ajax veilig geland in Istanbul

Ajax-vlucht OR 7391 is woensdag na ruim drie uur vliegen veilig geland op Istanbul Sabiha Gökcen. In de miljoenenstad wacht de selectie van Frank de Boer donderdag de belangrijke UEFA Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe.

Als het verloop van de vlucht een voorbode is op het resultaat, dan wacht de Ajacieden een prettig verblijf in Istanbul. De luchtreis per Boeing 737-800 kende een vrijwel vlekkeloos verloop. Na een ontbijtje op Schiphol Airport koos vlucht OR 7391 stipt op tijd (9:00 uur) het luchtruim. Vanwege het tijdverschil (het is in Turkije een uur later) zette het Ajax-gezelschap even na 13:00 uur - lokale tijd - voet op Turkse bodem.

Geen Milik, wel Cillessen

In de metropool (Istanbul herbergt ruim vijftien miljoen inwoners) worden woensdag de laatste voorbereidingen getroffen op het Europese duel. De absentie van de geblesseerde Arek Milik is een lelijke streep door de rekening. Dinsdag bleek dat de Pool nog te veel last heeft van een
buikkwetsuur. Jasper Cillessen werd zaterdag tegen Heracles Almelo (0-2 winst) uit
voorzorg nog gespaard. De keeper is voor het treffen met de Turken wel weer onderdeel van de wedstrijdselectie. Thulani Serero en Yaya Sanogo zijn de overige absenten in de groep van De Boer.

De Ajacieden zullen zich woensdagmiddag settelen in het spelershotel. Vanavond wordt in het Şükrü Saracoğlu Stadion vooruitgeblikt of Fener - Ajax. Kort na de pre-match persconferentie volgt de afsluitende training. Donderdag zal blijken of de Amsterdammers ten koste van Fenerbahçe de eerste Europese groepszege kunnen veiligstellen. Het duel in Istanbul begint om 22:05 uur, 21:05 Nederlandse
tijd.   

Tekst en foto: Ajax.nl/Ronald Jonges