Menu
Ajax veilig geland in Italië

Ajax veilig geland in Italië

Ajax is veilig geland op Pisa International Airport. Vlak voor 13.00 uur bereikte vlucht HV 7113 Italiaanse bodem. Voor Marco van Basten, zijn technische staf en de achttienkoppige selectie is daarmee een nieuw voetbalavontuur definitief begonnen. Donderdag wacht het treffen met Fiorentina.


De Boeing 737-800 vol selectieleden, bestuur- en directieleden, sponsors, supporters en journalisten koos klokslag 11.00 uur het luchtruim boven Schiphol. Na de landing in een aangenaam zonnig Pisa reisden de Ajacieden vervolgens per luxe touringcar af naar Florence. De busreis nam een klein uur in beslag. De selectie resideert tot en met vrijdagmorgen in het luxueuze Westin Excelsior Hotel. De overige vier touringcars stuurden de overige gasten vanuit Pisa naar verschillende hotels in het centrum van de befaamde kunst- en cultuurstad in Toscane.
Vooral voor trainer Van Basten is de Europese trip een bijzondere. De oud-spits is terug in het land waarin hij de succesvolste periode, eind jaren tachtig en begin jaren negentig, van zijn carrière beleefde. Dat de Italianen San Marco nog lang niet zijn vergeten, bewezen de handtekeningenjagers in Pisa en Florence. Ook assistent-trainer John van 't Schip, Jong Ajax-trainer Aron Winter en jeugdtrainer Michel Kreek keerden vandaag even terug in het land waar zij als speler jaren vertoefden. Van 't Schip speelde na Ajax bij Genoa, Winter beleefde mooie jaren bij Lazio Roma en Internazionale. D1-trainer Kreek was speler van Padova en Perugia. Kreek en Winter vertoeven deze dagen vooral bij de sponsors van Ajax.
Woensdagavond werken trainers en spelers in het Artemio Franchi Stadion de laatste training af voor het UEFA Cupduel met Fiorentina. Aan de training, die om 19.30 uur begint, gaat een persconferentie vooraf. Trainer Marco van Basten en aanvoerder Maarten Stekelenburg zullen daarin vooruitblikken op de belangrijke heenwedstrijd. In Florence wordt Ajax gesteund door 1500 supporters. Een deel is al in Toscane aangekomen, het leeuwendeel trekt op de wedstrijddag de grens over. Ajax mist in Florence wel onder meer de geblesseerden Jan Vertonghen, Eyong Enoh, Gabri en Dario Cvitanich. Javier Martina en Evander Sno keerden terug in de wedstrijdselectie.
Donderdag staan Fiorentina en Ajax vanaf 20.45 uur voor de allereerste keer in de historie tegenover elkaar in een officieel duel. Ajax speelt de wedstrijd in het traditionele thuistenue. De thuisclub speelt vanzelfsprekend in het kenmerkende paarse tricot. Vrijdagmiddag keren de Ajacieden, hopelijk in het bezit van een goed resultaat, terug in Amsterdam. Vlucht HV 7114 zet alle Ajacieden om 13.40 weer af op Schiphol.
Volgende week donderdag wordt de return, ook vanaf 20.45 uur, gespeeld in de Amsterdam ArenA. Voor dit duel zijn nog kaarten beschikbaar.
Lees hier meer informatie over de kaartverkoop >>