Menu
Ajax veilig geland in Kiev

Ajax veilig geland in Kiev

Ajax is veilig geland op Zhuliany Airport in Kiev. Rond 13:40 uur Nederlandse tijd landde het vliegtuig met daarin de Ajax-selectie in de hoofdstad van Oekraïne. De Ajacieden stapten om 10:30 uur het vliegtuig. Donderdag wacht het eerste van twee duels met Dnipro Dnipropetrovsk. Inzet van het tweeluik: een plaats in de kwartfinales van de UEFA Europa League.

Het team van Frank de Boer hoopt in Kiev een goede uitgangspositie te creëren voor de return, die donderdag 19 maart in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld. Ajax kan zich voor het eerst sinds 1998 scharen bij de laatste acht clubs in de Europa League. In het seizoen 2002 - 2003 reikte Ajax wel tot de kwartfinales van de UEFA Champions League. Over twee duels was destijds AC Milan nipt te sterk voor Ajax.

Vanavond staat vanaf 17:30 uur een persconferentie met Frank de Boer en Nicolai Boilesen gepland. Om 18:00 uur begint de training van Ajax in Kiev. Vanwege de slechte staat van het veld in het Olympisch Stadion van Kiev traint Ajax 500 meter verderop in het Bannikov Stadion. Op die manier wordt het veld van het Olympisch Stadion in aanloop naar de wedstrijd ontzien. Het 70.000 plaatsen tellende Olympisch Stadion was in 2012 het decor van de EK-finale tussen Spanje en Italië.

Tekst en foto: Ajax.nl

Nicolai Boilesen betrad het vliegtuig richting Kiev met een brede glimlach. Nicolai Boilesen betrad het vliegtuig richting Kiev met een brede glimlach.