Menu
Ajax veilig geland in Murcia

Ajax veilig geland in Murcia

Ajax is zaterdagmiddag na een vlucht van bijna drie uur veilig aangekomen in Spanje. De ploeg van Marco van Basten speelt vanavond om 21.30 uur een oefenwedstrijd tegen Real Murcia dat zijn 100-jarig bestaan viert.

De selectie beleefde een ontspannen vlucht naar Murcia. De selectie beleefde een ontspannen vlucht naar Murcia.

De selectie en staf landden rond 14.00 uur op Murcia San Javier, het vliegveld aan de kust dat op ongeveer een uur rijden van de stad Murcia ligt. De meest opvallende speler die na de geruisloos verlopen vliegreis voet op Spaanse bodem zette, was Marco Bizot. De pas 17-jarige keeper van de A1 is mee naar Murcia vanwege het gebrek aan doelmannen bij Ajax 1 en Jong Ajax. ,,Ik hoorde woensdag dat ik mee zou gaan met het eerste”, vertelde de jonge keeper uit het Noord-Hollandse Zwaag vanochtend op Schiphol. Het nieuws dat hij mee mocht met de A-selectie hoorde hij die dag ook op de luchthaven. ,,Ja, we kwamen net terug van een toernooi in Spanje. We stonden op de bagage te wachten toen mijn trainer Frank de Boer het me vertelde.”

Bizot ziet de trip naar Murcia voornamelijk als een goede leerschool. ,,Ik wil deze twee dagen veel ervaring opdoen. Goed luisteren, kijken en zoveel mogelijk proberen op te steken. Dat is ook wat Frank de Boer tegen me zei: let goed op wat er allemaal gebeurt en probeer alles te onthouden.” Dat Bizot mee is met de A-selectie mag eigenlijk een wonder heten. De Noord-Hollander onderging in januari een zware operatie. Om een scheefstand te corrigeren werd zijn rechterbeen doorgezaagd en weer aan elkaar gezet. De verwachting was dat hij pas rond november weer langzaam de training zou kunnen hervatten. ,,Mijn revalidatie is sneller gegaan dan verwacht. Ik heb heel hard gewerkt om er weer zo snel bovenop te komen, heb zelfs twee weken met Jong Ajax meegedaan omdat dat team eerder begon met de voorbereiding.”

Marco Bizot is met zijn 17 jaar de Benjamin van de selectie. Marco Bizot is met zijn 17 jaar de Benjamin van de selectie.

Of hij vanavond tegen Real Murcia in actie komt, durft hij te zeggen. Maar natuurlijk hoopt hij er op. ,,Dan ben ik volgens mij de jongste keeper ooit die bij Ajax 1 in het doel heeft gestaan. Dat zou prachtig zijn. Maar alleen het feit dat ik hier ben, vind ik al fantastisch.”

Real Murcia, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Primera División, viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan. Dat is ook de reden dat Ajax dit weekend te gast is. Rond de wedstrijd worden in het Estadio del Nueva Condomina de nodige festiviteiten gehouden. De Ajacieden zullen er weinig oog voor hebben: voor hen is de wedstrijd tegen Murcia de laatste test voordat over twee weken de competitie begint.

Ajax.nl is live bij de wedstrijd. Houd de website in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van alle gebeurtenissen in Spanje.

Het sportgedeelte van de kranten blijft populair bij de Ajacieden. Het sportgedeelte van de kranten blijft populair bij de Ajacieden.
Het vliegtuig vertrok om 11.00 uur vanochtend. Het vliegtuig vertrok om 11.00 uur vanochtend.