Menu
Ajax veilig geland in Portugal

Ajax veilig geland in Portugal

De Ajacieden zijn veilig geland in Portugal. De selectie van trainer Marco van Basten zette rond 19.10 uur (lokale tijd) voet op Aeroporto de Faro. Vlucht HV 5357 vanuit Amsterdam kende een vlekkeloos verloop.

Kort na de landing wachten de Ajacieden op het vliegveld van Faro op hun bagage. Kort na de landing wachten de Ajacieden op het vliegveld van Faro op hun bagage.


Kort voor half zes koos lijnvlucht HV 5357, een Boeing 737-800 vol voetballers en overwinteraars, het luchtruim boven Schiphol. Een kleine, rustig verlopen, drie uur later was zuidelijk Portugal bereikt. De horloges van de Ajacieden konden vanwege de nieuw betreden tijdzone direct een uur worden teruggezet. De selectie van Van Basten bestaat deze week uit 23 spelers. Sergio Padt is een van de opvallendste namen in de spelersgroep. De doelman vervangt de geblesseerde Dennis Gentenaar.
Als de bagage blijkt aangekomen zoeken de spelers en trainers hun weg naar de spelersbus, die de selectie naar het spelershotel brengt. Als de bagage blijkt aangekomen zoeken de spelers en trainers hun weg naar de spelersbus, die de selectie naar het spelershotel brengt.


In de Algarve bereiden de Amsterdammers zich onder aangename weersomstandigheden voor op de tweede seizoenshelft. Op zondag 18 januari hervat Ajax de competitie met een wedstrijd tegen NEC in Nijmegen. Voor het zover is wacht de Ajacieden een pittig trainingskamp én nog een week vol trainingen bij de vertrouwde Amsterdam ArenA.
De komende week fungeert niet de ArenA, maar het Estadio da Nora, de thuishaven van FC Ferreiras, als decor bij de trainingen van Ajax. In Ferreiras wordt vanaf dinsdag tot en met vrijdag liefst zeven keer getraind. Het merendeel van de dagen werken de Ajacieden zich dus twee keer per dag in het zweet. Voorlopig lijkt alleen de woensdag, met ‘slechts’ één oefensessie een relatief rustig dagje te worden voor de Ajacieden. Naast Padt en Kenneth Vermeer completeert Maarten Stekelenburg het keeperstrio binnen de selectie. Stekelenburg is hersteld van een schouderblessure.


Zaterdag wordt het sportieve gedeelte van de Portugese trainingsweek afgesloten met een oefenduel tegen Bundesligaclub VfB Stuttgart. De vriendschappelijke krachtmeting met de Duitsers wordt vanaf 15.00 uur (16.00 uur Nederlandse tijd) gespeeld in het Estadio da Nora. Zondag reist de selectie terug naar Amsterdam. Na de terugvlucht staat zondagmiddag vooralsnog een uitlooptraining gepland.
Houd de website en Ajax.tv in de gaten om het trainingskamp van Ajax op de voet te volgen. Iedere dag wordt uitgebreid bericht vanuit Portugal.