Menu
Ajax veilig geland in Roemenië

Ajax veilig geland in Roemenië

Ajax is woensdagmiddag iets voor één uur Nederlandse tijd gearriveerd op de luchthaven van Boekarest. In deze Roemeense stad speelt de enige Nederlandse vertegenwoordiger in het Europese bekervoetbal donderdagavond de return van de Europa Leaguewedstrijd tegen Steaua en verdedigt een 2-0-voorsprong.

Het is weer even wennen aan de woensdag als vertrekdag richting de Europese uitwedstrijden. In de eerste helft van dit seizoen was steevast de maandagochtend gereserveerd voor de reis richting Champions Leagueduel. Op Schiphol meldden de bekende Ajacieden zich, want dezelfde achttien spelers die afgelopen zondag de trip naar Waalwijk maakten, stapten nu in het Transavia-vliegtuig naar Roemenië. Nadat alle bijna 150 reizigers waren welkom geheten door de gezagvoerder, wachtte een minder leuke mededeling. De linkervleugel moest worden gede-iced. Daarvoor reed het vliegtuig eerst naar een werkplatform waar met een bruinige vloeistof de linkervleugel van ijsvorming werd schoongespoten. Een half uur later dan gepland koos vlucht HV 7161 alsnog het luchtruim waarna een krappe 2,5 uur later de wielen alweer contact maakten met Boekarestse bodem.

Op de luchthaven Henri Coanda stonden vele cameraploegen klaar om de tegenstanders van ‘hun’ Steaua vast te leggen. Marketing directeur Edwin van der Sar kwam daardoor niet ver. De boomlange oud-doelman van Ajax werd onmiddellijk ontdekt door de Roemeense pers en mocht zijn mening ventileren over het Roemeense voetbal. Nadat hij was uitgesproken, richtte men zich op Aron Winter, die donderdagmiddag een clinic zal geven namens de Ajax Foundation samen met de George Ogararu Culture&Sports Association voor weeskinderen.

Woensdagavond geeft trainer Frank de Boer een persconferentie in het stadon Arena Nacional. Ook Viktor Fischer zal aanschuiven tijdens de traditionele persbijeenkomst daags voor een Europese wedstrijd. Daarna zullen de Ajacieden hun eerste voetstappen zetten op het gras om zo te kunnen wennen aan het licht, het gras en de omstandigheden. Voor velen is het de eerste keer dat ze het stadion zien. Niet voor Ricardo van Rhijn. Hij won vorig jaar met Oranje op deze bodem met 4-1 van Roemenië.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Siem de Jong en Daley Blind wachten op hun bagage. Siem de Jong en Daley Blind wachten op hun bagage.
Drukte bij de bagageband in Boekarest. Drukte bij de bagageband in Boekarest.
Frank de Boer geeft zijn tas af voordat hij de bus richting het hotel instapt. Frank de Boer geeft zijn tas af voordat hij de bus richting het hotel instapt.
Kolbeinn Sigthórsson op weg naar het hotel. Kolbeinn Sigthórsson op weg naar het hotel.
Christian Poulsen, Daley Blind en Niklas Moisander zijn met Ajax op Roemeense bodem. Christian Poulsen, Daley Blind en Niklas Moisander zijn met Ajax op Roemeense bodem.