Menu
Ajax veilig geland op Cyprus

Ajax veilig geland op Cyprus

Ajax is maandagmiddag aangekomen op de Cypriotische luchthaven Larnaca. De voetballers van Ajax 1 en Ajax A1 spelen dinsdag hun Europese wedstrijden op het eiland tegen Apoel Nicosia.

Met een flinke vertraging van een uur kozen de Ajacieden, staf, sponsors en fans vanaf Schiphol het luchtruim. Het vliegtuig zat vol, want met negentien spelers die ’s avonds in de Champions League hun belangrijke wedstrijd tegen Apoel Nicosia spelen én met achttien talenten van Ajax A1 waren de stoelen nagenoeg allemaal bezet.

De spelers van Ajax 1 hoefden niet lang te zoeken naar hun plaats. Met keurige labels had Ajax Official travel supplier Kras de stoelen voorzien van de naam en rugnummer. Uiteraard zag de staf slechts hun naam. Bij sommige passagiers ontstond verwarring toen ze de naam Vermeer op een van de stoelen zagen. Maar aangezien dat label niet was voorzien van een rugnummer, werd uiteraard niet onze voormalige keeper Kenneth bedoeld, maar de fysiotherapeut Ronald Vermeer.

Na een comfortabele doch lange vlucht van ongeveer vier uur zette de piloot de Boeing 737-800 van vlucht HV 8647 om 16:00 uur plaatselijke tijd aan de grond. Kort daarvoor had hij afscheid genomen van zijn passagiers met de sympathieke woorden: ,,Wij wensen u niet alleen een prettig verblijf maar ook een enorm goede wedstrijd toe”, aldus de cockpit-bemanning net voor de landing.

Ajax A1 traint vanavond in Larnaca waar hun duel in de UEFA Youth League wordt gespeeld. Ajax 1 bindt de voetbalschoenen onder om te trainen in het GSP-stadion. Daar houdt ook Frank de Boer zijn persconferentie vooruitblikkend op de belangrijke wedstrijd tegen Apoel. Ajax moet winnen om afstand te nemen van de Cypriotische tegenstander.

Ajax TV zendt deze persconferentie live uit vanaf ongeveer 17:45 uur.

Tekst en foto's: Ajax.nl

A-junior Donny van de Beek scoorde tegen PSG een hattrick. Gaat hij op herhaling tegen de A1 van Apoel? A-junior Donny van de Beek scoorde tegen PSG een hattrick. Gaat hij op herhaling tegen de A1 van Apoel?