Menu

Ajax veilig geland op Milanese bodem

Met een vaartje van tegen de 900 kilometer per uur bracht Dutchbird de Ajax-selectie dinsdagochtend veilig in Milaan. Onder de overige passagiers in het vliegtuig bevonden zich onder andere Marco van Basten en Ruud Gullit, beiden zelf ooit uitkomend voor de tegenstander van woensdag in de kwartfinale van de Champions League. Allen zijn bijzonder gunstig gestemd over een positief resultaat voor de Amsterdammers. De Ajacieden zelf oogden ontspannen, alleen Galásek trok een zorgelijk gezicht.

Galásek heeft nog steeds pijn. Als hij trapt vooral, niet handig als je voetballer bent. Daarnaast heeft hij al bijna een week geen duels meer uitgevochten. ,,Ik denk niet dat ik op tijd fit ben voor woensdag. Alles waarbij ik de spieren in mijn voet extra moet aanspannen, doet nog zeer. Ik denk dat ik evenmin een duel kan aangaan. Geen positief bericht dus over mij. Maar misschien dat het ineens beter gaat”, zei de Tsjech somber.

Met Maxwell ging het beduidend beter. ,,Het gaat al een stuk beter dan gisteren. Ik heb nog wel een beetje last, maar ik denk dat ik morgenavond wel kan meedoen. Vanavond op de training zullen we zien hoe het gaat. Als je zo´n wedstrijd kunt spelen, genees je altijd sneller,” lacht de Braziliaan. Ook met Van der Vaart gaat het de goede kant op. ,,Als het aan mij ligt, speel ik. Maar de trainer beslist. Ik heb na de training van gisteren geen reactie meer gehad, dus dat is positief. Toch is het nog even afwachten.”

In het vliegtuig zaten ook de leden van het bestuur. Klaas Nuninga speelde zo´n dertig jaar geleden zelf in Europees verband tegen AC Milan. ,,Dat gaat wel lang terug hoor”, glimlachte hij. ,,Wij misten in de finale tegen Milan net een beetje ervaring. Maar ondanks dat waren we wel zover gekomen. En dat kan dit jaar weer gebeuren”, klonk het optimistisch.

Aron Winter, Marco van Basten en John van ´t Schip denken alledrie dat het 1-1 wordt. ,,Het wordt 1-1 omdat het genoeg is om door te gaan”, luidde de eenvoudige verklaring van de trainer van Jong Ajax. Ook volgens Winter is dat de reden van het gelijkspel. ,,We gaan zeker door hoor”, stelde Winter gerust. Van Basten legde het iets uitgebreider uit. ,,Ik denk dat het een soortgelijke wedstrijd wordt als in Amsterdam. Toen creëerde Ajax weinig kansen in aanvallend opzicht, maar met hetzelfde aantal kansen kunnen ze er morgen wel een scoren.” Zo simpel kan het dus zijn. Nu hopen dat deze experts gelijk gaan krijgen.