Menu
Ajax veilig geland

Ajax veilig geland

De Ajacieden zetten rond het middaguur voet op Tsjechische bodem. De 19-koppige selectie van trainer Henk ten Cate beleefde woensdag een vrijwel vlekkeloze luchtreis van Amsterdam naar Praag.

George Ogararu, Markus Rosenberg en Maarten Stekelenburg bij aankomst op het Praagse vliegveld. George Ogararu, Markus Rosenberg en Maarten Stekelenburg bij aankomst op het Praagse vliegveld.

Voor Ajax begon de dag om 8.15 uur in de Amsterdam ArenA. Vanuit het eigen vertrouwde stadion vertrokken de Ajacieden vervolgens per spelersbus naar Schiphol. Na het gebruikelijke incheckwerk, vertrok vlucht HV 7541 met een kleine vertraging naar de Tsjechische hoofdstad. De verder prima verlopen vliegtocht nam een kleine anderhalf uur in beslag. Kort voor twaalven was sprake van een geslaagde landing. In het kielzog van de spelers, trainers en overige begeleiders maakten ook sponsors, journalisten en enkele supporters de reis naar Tsjechiƫ. De Amsterdammers worden morgen naar schatting gesteund door zo'n duizend Ajax-fans.

Kenneth Vermeer, Thomas Vermaelen en Hedwiges Maduro wachten op hun koffers. Kenneth Vermeer, Thomas Vermaelen en Hedwiges Maduro wachten op hun koffers.

In de aankomsthal van het Praagse vliegveld waren de Tsjechische ogen, vanzelfsprekend, vooral gericht op Zdenek Grygera. Diverse journalisten en handtekeningenjagers aasden op een quote, dan wel een krabbel van de oud-speler van AC Sparta Praha. Op weg naar de gereedstaande bus hield de verdediger er stevig de pas in. Eenmaal in de bus hervond de Tsjechische centrumverdediger zijn rust en zijn focus op het belangrijke treffen van donderdagavond.

Mauro Rosales deelt op de luchthaven handtekeningen uit. Mauro Rosales deelt op de luchthaven handtekeningen uit.

Ajax traint vanavond om 19.00 uur in de Toyota Arena, ook bekend als het Letna Stadion, van Sparta Praag. Een kwartier voor de oefensessie geeft Ajax-coach Henk ten Cate een persconferentie. Donderdagavond vanaf 18.30 uur staan Sparta Praag en Ajax tegenover elkaar.