Menu
Ajax veilig op Zwitserse bodem

Ajax veilig op Zwitserse bodem

Na een rustige vlucht van een uur landde de Ajax-selectie maandag in de namiddag op de luchthaven van Zürich ter voorbereiding op het duel in de Champions League tegen FC Thun, dat woensdagavond gespeeld zal worden. Vlak voor de landing werd een speciale boodschap voor Nigel de Jong omgeroepen.

De middenvelder werd vriendelijk verzocht zich in de cockpit te melden om de landing in goede banen te helpen leiden. Een van de co-piloten was onwel geworden, zo werd omgeroepen in het vliegtuig. De Jong liep naar de voorste cabine in het vliegtuig en trof daar teamgenoot Nourdin Boukhari aan, die de rol van purser met verve op zich had genomen. ,,Ach ja, ik heb al wat vlieguren ervaring hoor", grapte De Jong. Lachend namen de Ajacieden weer plaats in hun stoel, om de landing over te laten aan de degenen die er hun werk van hebben gemaakt.

Tussen iedereen die wachtte tot zijn of haar tas op de bagageband kwam aangerold bevond zich ook Juanfran. De Spanjaard is er voor de eerste keer bij tijdens een Europese uitwedstrijd van zijn nieuwe werkgever. Ontspannen begaf hij zich tussen zijn collega's, in zijn handen de Spaanse versie van de Da Vinci Code ter vermaak.

Er was nog een 'nieuweling' in het gezelschap. Maarten Fontein is voor de eerste keer officieel mee tijdens een reis van Ajax. De hele maand november wordt de toekomstig algemeen directeur ingewerkt door scheidend directeur Arie van Eijden. ,,Leuk om zo te beginnen", verklaarde Fontein. De komende dagen zal hij voornamelijk gebruiken om alle meegereisden, waaronder ook sponsors en partners van de voetbalclub, beter en persoonlijker te leren kennen. ,,En natuurlijk verwacht ik dat we met een goed resultaat donderdag weer huiswaarts keren", aldus de aanstaande directeur.

Het gezelschap wacht nog een busreis die iets langer zal duren dan de vlucht, zo'n anderhalf uur, alvorens op de plaats van bestemming te komen. De selectie rust maandagavond uit van de reis, zodat dinsdagochtend fit aan de eerste training begonnen kan worden.