Menu
Ajax verdedigt titel op Copa Amsterdam

Ajax verdedigt titel op Copa Amsterdam

Ajax neemt dit weekeinde voor de vierde achtereenvolgende keer deel aan de Gestion Copa Amsterdam. Op sportpark Sloten strijden acht teams met spelers tot 20 jaar om de beker die vorig jaar door Ajax in de wacht werd gesleept.

Of de ploeg van scheidend trainer Sonny Silooy die prestatie kan evenaren is afwachten. De Ajacieden treffen in de zware poule A Juventus, Cruzeiro en Ajax Cape Town. Bovendien mist Silooy in tegenstelling tot vorig jaar veel spelers vanwege interlandverplichtingen. ,,Vorig jaar had ik de groep intact, nu niet", zegt de 25-voudig international. ,,Ik had jongens als Daley Blind en Vurnon Anita er graag bij gehad. Maar goed, we gaan er gewoon voor en zien wel waar het schip strandt."

Poule B bestaat uit AZ, Valencia, Atlético Mineiro en FC NH. De nummers één en twee van elke groep gaan door naar de halve finales, die zondag worden gespeeld.

Ajax neemt het vrijdag in de eerste groepswedstrijd op tegen Juventus. Een dag later wacht de ontmoeting met het Zuid-Afrikaanse filiaal Ajax Cape Town. Later die middag staat het laatste groepsduel op het programma tegen het Braziliaanse Cruzeiro, de voormalige ploeg van onder anderen Maxwell en Ronaldo en in 2006 winnaar van het toernooi.

Vorig jaar moesten de Zuid-Amerikanen genoegen nemen met de vierde plaats. De ploeg verloor in de troostfinale na strafschoppen van Ajax CT. In de ‘grote’ finale rekende Ajax af met het Duitse Werder Bremen. John Goossens maakte in de 22ste minuut het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd.

Behalve de wedstrijden om de prestigieuze bokaal vindt zaterdag ook de finale plaats van de ‘Penalty Koning van Amsterdam’. Na vele voorrondes met duizenden deelnemers, zullen ongeveer 250 finalisten gaan uitmaken wie zich in zijn categorie ‘Penalty Koning van Amsterdam’ mag noemen. Alle winnaars mogen tijdens de rust van een wedstrijd van Ajax penalty’s nemen in de ArenA en zullen vervolgens worden gehuldigd.

Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar van € 5,- tot € 9,-. Leden van de Supportersvereniging Ajax, de Jonge Schare en de Kids Club krijgen twee kaarten voor de prijs van één.
Ga voor meer informatie over deze kortingsactie naar de website van de SVA >>