Menu

Ajax verder op zelfde voet

Ajax-trainer Ronald Koeman zal zondag de competitie tegen FC Utrecht hervatten met een elftal vrijwel hetzelfde is zoals we dat kennen van de laatste weken voor de winterstop. Dat betekent onder andere dat Hans Vonk onder de lat staat.

Koeman wilde niet veel woorden vuil maken aan de keeperskwestie. ,,Vonk keept. Ik heb eerder gezegd dat we na de winterstop terug zouden gaan naar Maarten Stekelenburg, maar ik vind de tijd daar nu nog niet rijp voor. Het is een beslissing op puur voetbaltechnische gronden. Daar ga ik verder niet over in discussie."

Ajax trapt af voor de tweede seizoenshelft in Stadion Nieuw Galgenwaard. Een plaats waar het team de laatste jaren geen beste herinneringen aan bewaart. ,,Dit is wel het moment om met die traditie te breken", stelde Koeman strijdvaardig. ,,Als we geen puntverlies lijden, dan geven we een signaal af dat we nog niet zijn afgeschreven voor de titel. Want het is logisch dat als je nu wel punten verspeelt, nadat het een periode in de eerste seizoenshelft moeilijk ging, het problematisch wordt. Je staat immers al op achterstand en puntverlies is voor ons veel kwalijker dan voor AZ of PSV."

Hoewel Ajax het traditioneel moeilijk heeft tegen Utrecht, houdt de trainer vast aan het feit dat Ajax de laatste jaren meer verdiende dan het uiteindelijk kreeg. ,,Utrecht benadert de wedstrijden tegen Ajax heel anders dan de 32 andere duels in de competitie. Dat ze strijd leveren is hun goed recht. Wij moeten voetballend echter de betere zijn. Daarnaast zit Utrecht momenteel niet in zijn beste periode. Tevens hebben zij een aantal blessures die daar niet zo makkelijk zijn op te vangen als bij ons."

Koeman moet het stellen zonder Bogdan Lobont, Steven Pienaar, John O'Brien en Tomás Galásek. Van Rosales wordt verwacht dat hij wel aan de aftrap kan staan. ,,Mentaal en fysiek zijn we klaar voor de tweede helft van de competitie. Dat moeten we nu in resultaten omzetten. Iedereen is zich er van bewust waar we voor spelen."