Menu
Ajax verdiept zich in Australisch jeugdvoetbal

Ajax verdiept zich in Australisch jeugdvoetbal

Ajax contracteerde onlangs de Australische jeugdspeler Sebastian Pasquali. Daarmee stokt de interesse in Australië niet. In tegendeel zelfs. Ajax zal zich de komende tijd gaan richten op een samenwerking binnen het Australische voetbal. In dat kader zal de Ajax Coaching Academy volgende week een aantal clinics in Melbourne en Sydney geven aan ongeveer 250 jeugdspelers uit die grote steden.

De Ajax Coaching  Academy richt zich vanuit Ajax op regionale en internationale samenwerkingen. Het doel is om de Ajax kennis en kunde te verspreiden bij de partnerclubs en internationaal bij een aantal geselecteerde partners.  

Speerpunten
De internationale samenwerkingen zijn ook één van de speerpunten in het beleid van de club, zo gaf de nieuwe algemeen directeur Edwin van der Sar recent aan. Na eerdere gesprekken en activiteiten in China zal de ACA in de periode van 12-22 december actief zijn in Melbourne en Sydney.

Kansen
Patrick Ladru, Casimir Westerveld en Corné Groenendijk werken tijdens deze clinics samen met lokale coaches. Daardoor zien zij zowel talentvolle spelers aan het werk en ontmoeten zij nieuwe coaches waardoor het netwerk verder kan worden uitgebreid. Daarnaast zullen de Ajax-coaches gesprekken voeren met de bond, met clubs en andere mensen die in het voetbal actief zijn om te zien wat de kansen op een goede samenwerking zijn.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees