Menu

Ajax vereerd met bezoek van Billy Valentijn

Eigenlijk zou Billy Valentijn al veel eerder naar de Amsterdam ArenA komen. Om verschillende redenen werd het bezoek een aantal keer uitgesteld. Maar vanochtend was het zover: de zestienjarige Billy uit Drachten wachtte in het halletje de Ajacieden op voor zij naar de training gingen.

Billy werd zestien jaar geleden spastisch geboren op Curacao. Vanwege zijn ziekte verhuisde Billy met zijn familie naar Nederland. Al jaren is hij fan van Ajax en zijn droom was natuurlijk de Ajacieden ooit eens te ontmoeten. David Molina leerde de jongen kennen en mede dankzij hem ging vrijdagochtend Billy's wens in vervulling.

In een speciaal gehuurd busje, want Billy ligt in een mobiel bed, kwam hij met zijn begeleiders naar Amsterdam. In het halletje voor de kleedkamers wachtte hij de selectie op. Dat Billy Ajax-fan is, was goed te zien, want alles aan zijn bed is in Ajax-stijl.

Aanvoerder Jari Litmanen overhandigde namens het hele team een Champions-Leagueshirt waar alle Ajacieden hun handtekening op hadden gezet. Tot slot werden natuurlijk foto's gemaakt om dit bijzondere moment te vereeuwigen. Ronald Koeman ging nog apart poseren met de puber, maar daarna moesten de spelers echt richting trainingsveld.

Billy ging met zijn gevolg naar het invalidenplatform in het stadion, zodat hij met eigen ogen kon zien hoe de minder validen in de Amsterdam ArenA een Ajax-wedstrijd kunnen volgen. Daar had Billy geluk: Bobby Haarms inspecteerde net hoe de grasmat erbij ligt voor het duel van zaterdag met AZ. En voor een keertje streek de anders zo strenge 'chef-gras' van Ajax over zijn hart en nam hij Billy mee het veld op. Midden in het stadion ging Billy nogmaals op de foto met een echte Ajacied.