Menu
Ajax verheugd over mooie halfjaarcijfers

Ajax verheugd over mooie halfjaarcijfers

Ajax heeft een zeer goed resultaat geboekt over de eerste seizoenshelft van dit voetbalseizoen. De netto winst is gestegen naar 17,6 miljoen euro en ook het saldo van de dagelijkse inkomsten en uitgaven, het operationele resultaat, is gestegen naar meer dan 8 miljoen Euro. Ajax doet het goed op financieel gebied door de deelname in de Champions League en door de winsten op de tranfers van Mido, Chivu en Van der Meyde. Ook voor het hele jaar wordt winst verwacht.

“We zijn zeer verheugd met deze resultaten”, aldus algemeen directeur Arie van Eijden. “De lijn van de verbeteringen is doorgezet. Het gaat om aandacht voor de dagelijkse gang van zaken. Efficient en scherp blijven en sportief het beste uit de club zien te halen. Natuurlijk hebben de deelname aan de Champions League en de transfers een belangrijke rol gespeeld. Maar de complimenten gaan dan ook uit naar de hele organisatie voor het behalen van dit prachtige resultaat.”

Ook financieel directeur Jeroen Slop toont zich tevreden: “Een heel mooi geschenk voor het jarige Ajax, 104 jaar oud. Het gaat er om vast te blijven houden aan de ingezette weg en op een gegeven moment gaan sportieve en financiele resultaten samen de goede kant op”, glundert Slop.

Arie van Eijden: “Een mooi resultaat voor een eerste halfjaar. Veel clubs in Europa zouden er graag zo gezond voor staan. Ik denk dat het belangrijk is om te zorgen voor continuiteit van onze club. Leden, supporters, sponsors; iedereen heeft baat bij deze ontwikkeling. Een stevig eigen vermogen en winst is een mooie combinatie. Ajax is goed bezig en blijft ook goed bezig”, aldus de algemeen directeur die hiermee zinspeelt op de verwachting van een winst voor het hele jaar.