Menu

Ajax verhuurt Cedric van der Gun aan ADO Den Haag

ADO Den Haag huurt voor de rest van het seizoen Cedric van der Gun van Ajax. Beide clubs hebben daarover overeenstemming bereikt. Van der Gun zal naar verwachting morgen zelf een akkoord met ADO Den Haag bereiken. Over de financiƫle condities van de verhuur doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Het is de derde keer dat Ajax Van der Gun verhuurt. In het seizoen 1999-2000 speelde hij 10 competitieduels bij FC Den Bosch onder trainer Mark Wotte. Afgelopen seizoen kwam Van der Gun (opnieuw onder Mark Wotte) op huurbasis uit voor Willem II, waar hij in 30 competitieduels 6 keer scoorde.

Door de verhuur keert Cedric van der Gun terug naar zijn geboorteplaats Den Haag. Hij genoot zijn opleiding bij HVV en ADO Den Haag. In 2000 werd Van der Gun uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Den Haag.

Bij Ajax vierde Cedric van der Gun drie landskampioenschappen. In 2002 won hij de titel met de A-selectie, in 2001 en 2002 met Jong Ajax. Voor Ajax speelde de aanvaller 35 competitiewedstrijden en droeg hij 9 doelpunten bij aan de productie. Bovendien speelde hij in het seizoen 2000-2001 3 UEFA-Cupwedstrijden en maakte hij in die duels 4 doelpunten.

In totaal speelde Cedric van der Gun 39 jeugdinterlands. In het shirt van Oranje scoorde hij 11 keer.