Menu

Ajax verhuurt Kwame Quansah

Ajax verhuurt Kwame Quansah aan het Zweedse A.I.K. De clubs hebben overeenstemming bereikt over een verhuurperiode van één seizoen. Over de financiële condities doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Kwame Quansah werd afgelopen seizoen door Ajax aan het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen verhuurd. Hij speelde 25 wedstrijden in de Belgische eersteklasse en scoorde 10 keer.

In het seizoen 2001-2002 won Quansah met Jong Ajax het landskampioenschap in de Beloftencompetitie. Voordat hij naar Ajax kwam, speelde Quansah voor het Ghanese Kotoko. Ook kwam hij 1 keer uit voor de Ghanese nationale ploeg voor spelers onder 17 jaar.

Dit seizoen stond Kwame Quansah op de spelerslijst van Jong Ajax. Bij de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, afgelopen zaterdag 4-1 tegen Jong Haarlem, scoorde Quansah binnen 12 minuten twee keer voor het team van John van 't Schip en Marco van Basten.

Quansahs nieuwe club Allmänna Idrottsklubben kan bogen op 10 landstitels en 6 nationale bekers. A.I.K. sleepte de Zweedse titel in 1998 voor het laatst in de wacht.