Menu

Ajax verhuurt Pius Ikedia aan FC Groningen

Pius Ikedia speelt komend seizoen voor FC Groningen. De Nigeriaanse aanvaller wordt door Ajax voor één seizoen verhuurd. Over een financiële afspraken tussen Ajax en FC Groningen doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Pius Ikedia debuteerde op 28 november 1999 in het eerste elftal van Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen AZ (2-1 voor Ajax). Hij speelde in totaal 25 competitiewedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht en droeg daarin 2 doelpunten bij aan de productie. Met 2 Amstel Cup-wedstrijden, 5 Europa Cup-wedstrijden en 23 vriendschappelijke duels (met daarin 7 goals) staat de teller voor Ikedia bij Ajax op 55 wedstrijden met 9 doelpunten.

Afgelopen seizoen vierde Ikedia niet alleen het landskampioenschap en de Amstel Cup met Ajax 1, maar had hij ook een bijdrage in de landstitel van het tweede team van Ajax onder leiding van Jan Olde Riekerink.

Twee jaar voor zijn komst naar Ajax debuteerde Ikedia al in de nationale ploeg van Nigeria. In totaal verdedigde hij sinds 1997 12 keer de kleuren van zijn land.

Afgelopen zomer was Pius Ikedia actief op het Wereldkampioenschap in Korea en Japan. Ikedia speelde de drie groepswedstrijden tegen Zweden, Engeland en Argentinië, maar kon niet verhinderen dat Nigeria in groep F als laatste eindigde.

Dinsdagavond is voor Pius Ikedia de eerste mogelijkheid om bij zijn nieuwe werkgever in actie te komen. FC Groningen speelt dan om 19.30 uur in het eigen stadion tegen het Spaanse Valencia.