Menu

Ajax verhuurt Richard Knopper aan SC Heerenveen

Ajax en SC Heerenveen hebben een akkoord gesloten over de verhuur van Richard Knopper. De huurovereenkomst geldt voor één seizoen. Knopper staat nog tot 1 juli 2005 bij Ajax onder contract. Over de financiële condities van de overeenkomst doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Richard Knopper speelde het afgelopen seizoen in de Griekse competitie voor Aris Saloniki. Ook bij Aris was Knopper op huurbasis actief. Met Aris bereikte hij de Griekse bekerfinale, waarin PAOK Saloniki met 1-0 te sterk bleek.

Op 9 november 1997 liet Morten Olsen Richard Knopper in de A-selectie van Ajax debuteren tijdens de wedstrijd Sparta - Ajax (0-5). Knopper speelde in totaal 66 competitiewedstrijden voor Ajax, waarin hij 19 keer scoorde.

Met Ajax werd Knopper in 1998 en 2002 landskampioen. Daarnaast veroverde hij met Ajax in 1998, 1999 en 2002 de Amstel Cup. Bovendien mocht hij in 2002 met Jong Ajax de landstitel in de Beloftencompetitie op zijn palmares bijschrijven.

In 1999 riepen de Ajax-supporters van de Ajax Supporters Vereniging Richard Knopper uit tot Meest Belovende Ajacied. Bij die gelegenheid ontving Knopper de Marco van Basten Trofee.

In totaal speelde Richard Knopper 16 keer in vertegenwoordigende jeugdelftallen. In het Oranjeshirt maakte hij 6 doelpunten.