Menu
Ajax verkent wereld van drie strepen

Ajax verkent wereld van drie strepen

Ajax heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van adidas in Herzogenaurach. In de World of Sport kregen de Ajacieden een exclusief inkijkje in de wereld van de drie strepen. Zo stonden ze onder meer oog in oog met de schoenen van bokser Muhammad Ali (foto) en de kicksen van Zinedine Zidane. Ook bekeken ze het lab van adidas.

Twee maanden na het bezoek aan het Amerikaanse hoofdkwartier van adidas in Portland begaf Ajax zich vrijdag opnieuw in de wereld van de drie strepen. Hoewel in Amerika meestal alles groter is, vormt adidas daarop een uitzondering. Het wereldwijde hoofdkantoor van het Duitse sportkledingmerk is indrukwekkend groot. Met faciliteiten voor vrijwel iedere sport ademt de World of Sport een en al adidas en sport uit.

In het adidas brand center maakten de Ajacieden een wandeling langs de walk of fame. Er stonden enkele prachtig sportrelikwieën tentoongesteld. Van de boks-schoenen van Ali en de kicksen van Kaká tot de schoenen van tennisster Justin Henin. Ook vielen er een aantal Nederlandse elementen te ontdekken. Zo hadden de adidas-schaatsen van Ard Schenk een ereplaats in de galerij.

Na al het moois uit heden en verleden doken de spelers en staf van Ajax tenslotte in de besloten wereld van de toekomst. In het speciale lab, gelegen in het gloednieuwe hoofdgebouw, kregen de Ajacieden alles op het gebied van productontwikkeling te zien. Dat het kijkje in het lab een exclusief karakter had, bleek wel uit het verzoek van adidas om geen foto’s te maken. Ook de spelers gaven gehoor aan de oproep en lieten hun telefoons in hun broekzak. Des te meer gaven ze hun ogen de kost. Het kijkje achter de schermen werd er in ieder geval nóg iets bijzonderder door.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De Ajacieden op het terrein van adidas. De Ajacieden op het terrein van adidas.
In de walk of fame van adidas staan vele bijzondere sportattributen tentoongesteld. In de walk of fame van adidas staan vele bijzondere sportattributen tentoongesteld.
De spelersbus van de (uitgeschakelde) Duitse WK-vrouwen heeft ook een ereplaats bij adidas. De spelersbus van de (uitgeschakelde) Duitse WK-vrouwen heeft ook een ereplaats bij adidas.
Twee maanden na het bezoek aan adidas USA was Ajax vrijdag bij het grote hoofdkantoor in Duitsland. Twee maanden na het bezoek aan adidas USA was Ajax vrijdag bij het grote hoofdkantoor in Duitsland.