Menu
Ajax verlengt contract Frank de Boer

Ajax verlengt contract Frank de Boer

De directie van Ajax heeft mondelinge overeenstemming bereikt met hoofdtrainer Frank de Boer over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2014. De nieuwe overeenkomst die per 1 juli 2013 ingaat heeft een looptijd van vier jaar, tot en met 30 juni 2017. De Boer: ,,Dit nieuwe contract is precies wat ik wilde."

Frank de Boer (Hoorn, 15 mei 1970) was als speler vanaf de B-junioren actief bij Ajax. Hij kwam, na vier seizoenen in de jeugdopleiding te hebben gezeten, elf seizoenen uit voor het eerste elftal. Daarin speelde hij ruim 400 officiële wedstrijden. De linksbenige verdediger won bij Ajax diverse landstitels, KNVB Bekers, Super Cups, de Europa Cup 1, de wereldbeker en de UEFA Cup. In 1999 vertrok hij naar het buitenland waar hij achtereenvolgens speelde voor FC Barcelona, Glasgow Rangers, Galatasaray en Al-Rayyan. De Boer was op vijf eindtoernooien actief als international en kwam in totaal 112 keer uit voor het Nederlands elftal.

Als trainer begon De Boer, die in 2007 zijn diploma Coach Betaald Voetbal haalde, in het seizoen 2006-2007 bij de D1 van Ajax. Daarna was hij actief als trainer bij de A1 en tevens assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands Elftal, waarmee hij tweede werd op het WK in Zuid-Afrika. De afgelopen tweeënhalf jaar was hij hoofdtrainer van Ajax, in deze periode won hij drie maal achtereen het landskampioenschap.

Frank de Boer: ,,Ik heb het hier naar mijn zin en mijn gezin is hier gelukkig. Ik zie hier nog genoeg uitdagingen." Frank de Boer: ,,Ik heb het hier naar mijn zin en mijn gezin is hier gelukkig. Ik zie hier nog genoeg uitdagingen."

Frank de Boer, die sinds maandag vakantie heeft, is blij met de nieuwe verbintenis: ,,Ik heb het hier naar mijn zin en mijn gezin is hier gelukkig. Ik zie hier nog genoeg uitdagingen. Dit nieuwe contract is dus precies wat ik wilde. We waren er snel uit, want van beide kanten zijn we zeer tevreden. Nu kan ik een vervolg geven aan waar we met elkaar aan begonnen zijn en daar heb ik veel zin in."

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars is tevreden: ,,Het is geen verrassing dat we graag wilden verlengen met Frank. Dat we er na een gesprek al uit zijn gekomen zegt alles. Het is goed voor Ajax dat Frank langer aan de club verbonden blijft."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees