Menu
Ajax verlengt contract Fred Grim met twee jaar

Ajax verlengt contract Fred Grim met twee jaar

Ajax heeft woensdagmiddag het nog een jaar doorlopende contract met keeperstrainer Fred Grim verlengd. De nieuwe verbintenis loopt tot 30 juni 2008.

Het nieuwe contract is nu gericht op de werkzaamheden van de 39-jarige Grim bij het eerste elftal. Vorige week werd hij immers door Danny Blind in diens technische staf opgenomen als trainer van de keepers. De nieuwe baan bevalt de voormalige keeper van Ajax I uitstekend. ,,Het is natuurlijk heel anders dan ik deed. Ik was trainer van alle keepers op de Toekomst en bovendien assistent van John van den Brom bij Jong Ajax. Dat was heel hectisch en ook heel leuk. Nu richt ik mij speciaal op de doelverdedigers.”

Zelf heeft Grim een lange geschiedenis als doelman. Hij kwam in 1981 bij de jeugdopleiding van Ajax en bereikte via Jong Ajax het eerste elftal waar hij reserve-doelman was. Na een half jaar wilde hij zelf keepen en de Amsterdammer vertrok voor zeven jaar naar Cambuur Leeuwarden. In 1994 keerde hij terug bij Ajax en maakte als doelman achter Edwin van der Sar de succesjaren van de club mee. De laatste jaren van zijn carrière was hij eerste doelman. Grim nam afscheid als actieve voetballer na afloop van het seizoen 2001-2002 met de beker en het kampioenschap. In totaal verdedigde Fred Grim in 101 competitiewedstrijden het doel van Ajax. Hij speelde 125 officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst.

,,Daarna ben ik de keepers op de Toekomst gaan trainen. Ik wilde niet direct de trainer zijn van de jongens met wie ik in de selectie heb gezeten. Nu kennen Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg mij al een tijd in een andere rol, dus is het geen enkel probleem meer.”