Menu

Ajax verlengt contract Marco van Basten

Ajax en Marco van Basten hebben zojuist overeenstemming bereikt over een contractverlenging van één jaar. Hierdoor is de trainer van Jong Ajax tot 1 juli 2005 aan Ajax verbonden. De huidige verbintenis met Van Basten liep komende zomer af. Over de financiële details van de overeenkomst doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Arie van Eijden: 'In tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft Ajax met Marco pas vandaag formele overeenstemming over zijn contractverlenging bereikt. Ajax is zeer verheugd dat Marco ook volgend seizoen deel uitmaakt van de technische staf.'

Marco van Basten, die vorig jaar zijn diploma Coach Betaald Voetbal behaalde, traint net als dit seizoen ook de volgende jaargang samen met Johnny van 't Schip het Beloftenelftal van Ajax.

Als coach van Jong Ajax boekte hij tot nog toe in 18 competitiewedstrijden 12 overwinningen, 4 keer een gelijkspel en 2 nederlagen. Jong Ajax staat op dit moment bovenaan de ranglijst van de competitie. Tevens staat de 39-jarige trainer met zijn team in de finale van de Amstel Cup Beloften.