Menu
Ajax verlengt contract met eSporters

Ajax verlengt contract met eSporters

De eSporters van Ajax, Koen Weijland en Dani Hagebeuk, hebben met ingang van 21 september hun contract met één seizoen verlengd. Ook komend seizoen vertegenwoordigen zij Ajax eSports in binnen- en buitenland.

Koen Weijland blikt terug: ,,Afgelopen seizoen was prachtig, met onder andere de winst van een internationaal clubtoernooi in Italië én de behaalde halve finale van het eerste WK voor clubs. Vorig jaar in september waren we de eerste club in Nederland die eSports omarmde en het is inmiddels enorm gegroeid. Zowel nationaal als internationaal. Alle randvoorwaarden kloppen om komend seizoen de strijd aan te gaan met de wereldtop in FIFA 18.”

Dani Hagebeuk wint de Ziggo eBattle.
Dani Hagebeuk wint de Ziggo eBattle.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, is positief: ,,We zijn erg tevreden over de prestaties van Koen en Dani. Niet alleen over hun prestaties, maar ook over de manier waarop zij zich opstellen richting de jonge fans en de activiteiten die we samen organiseren. Vorig jaar begonnen we eSports als nieuw domein binnen Ajax, dit jaar willen we verder groeien. We zijn er trots op dat EA ons, samen met PSG, als voorbeeld gebruikt, omdat ze vinden dat wij wereldwijd voorop lopen in eSports.  Daar hebben Koen en Dani ook een belangrijke rol in gespeeld, vandaar dat we graag samen verder gaan.”

Koen Weijland wint in Sampdoria.
Koen Weijland wint in Sampdoria.

Ook Dani zijn eerste half jaar beviel goed: ,,Er is niets mooier dan Ajax vertegenwoordigen in de eDivisie en op internationale toernooien. Ik ben trots op de prestaties van afgelopen jaar waarin ik op het WK de laatste 16 heb bereikt, kampioen van Nederland ben geworden en meerdere internationale toernooien heb gewonnen, waaronder de Ziggo eBattle: The Ultimate Clash die wij samen met Ziggo hebben georganiseerd in onze eigen ArenA. Ik moet mezelf blijven ontwikkelen met als doel om komend seizoen mijn plek tussen de wereldtop vast te houden en de titel in de eDivisie te prolongeren.”

Tekst en foto's: Ajax.nl