Menu
Ajax verlengt contract met Sneijder

Ajax verlengt contract met Sneijder

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Wesley Sneijder over een verlenging van zijn bestaande contract. De verbintenis, die liep tot en met 30 juni 2007, is opengebroken en verlengd tot en met 30 juni 2009.

Wesley Sneijder staat sinds 2000 onder contract bij Ajax en speelde tot op heden 116 wedstrijden in het eerste elftal. In totaal wist de 21-jarige Sneijder dertig maal te scoren in de hoofdmacht van Ajax. Hij debuteerde op 2 februari 2003 in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Willem II (6-0). Zijn eerste doelpunt maakte de middenvelder in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Groningen (4-1). Sneijder werd met Ajax landskampioen in 2004.
De populaire Ajacied speelt al vanaf 1992 bij Ajax. Hij begon in de E2 en heeft vervolgens de gehele jeugdopleiding van de club doorlopen. Wesley Sneijder speelde twintig interlands waarin hij vijf keer scoorde.
De Ajacied was verheugd na het tekenen van het contract. ,,Ja, ik heb bewust gekozen voor Ajax. Ik heb nog altijd het gevoel dat ik hier meer kan leren en ik heb een Ajax-hart. Ik ben een keer landskampioen geworden met Ajax en dat wil ik zeker nog een paar keer meemaken. Met dit team kunnen we nog enorm groeien, dus ik blijf bij Ajax.”

Bekijk de reactie van Sneijder op AiTV >>