Menu
Ajax verliest besloten oefenwedstrijd in Duitsland

Ajax verliest besloten oefenwedstrijd in Duitsland

Ajax heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Preußen Munster verloren. De Duitsers zegevierden met 3-1. Rasmus Kristensen tekende in het eerste bedrijf voor de 1-1, ook de ruststand. Na de doelwisseling sloeg Preußen Munster vervolgens tweemaal toe.

Het duel met Preußen Munster, een club die uitkomt in de 3. Liga, stond voor de Ajacieden gepland op de 2e dag van het trainingskamp op Duitse bodem. Eerder op de dag was er door Erik ten Hag al een vroege, korte oefensessie belegd.

Kans voor Huntelaar
Net als tijdens de start van de oefencampagne, zaterdag tegen VVSB (0-7), koos Ten Hag er voor om beide helften met 2 compleet verschillende teams te spelen. De 11 die in de eerste helft aantraden, hadden veelvuldig de bal en tevens het overwicht. In de 18e minuut kreeg Klaas Jan Huntelaar de 1e grote kans van de wedstrijd, maar na het omspelen van de Preußen-doelman werd zijn inzet van de lijn gehaald.

Stijlvolle actie Huntelaar.
Stijlvolle actie Huntelaar.
Klaas Jan Huntelaar omspeelt de doelman, maar uiteindelijk geen treffer.
Klaas Jan Huntelaar omspeelt de doelman, maar uiteindelijk geen treffer.
Rasmus Kristensen tekende voor de 1-1.
Rasmus Kristensen tekende voor de 1-1.

Aan de overzijde was het vervolgens wel direct raak. Een vlotte counter werd door Rodriguez uiteindelijk afgerond. Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten. Kristensen kwam mee naar voren, werd vrijgespeeld en haalde vervolgens de trekker over. De inzet van de Deen werd getoucheerd door goalie Oliver Schnitzler, maar verdween uiteindelijk toch in het Duitse doel: 1-1.

David Neres had uiteindelijk voor een Amsterdamse voorsprong bij rust kunnen zorgen, maar hij stuitte op Schnitzler. Kort voor de openingstreffer was de Braziliaan ook al dichtbij geweest.

In het tweede bedrijf hield Ajax aanvankelijk de overhand, maar was het Preußen Munster dat weer succesvol counterde. Een voorzet vanaf rechts werd bij de 2e paal binnengewerkt door Tobias Rühle: 2-1.

Ajax ging op zoek naar de 2-2 en probeerde het - net zoals eerder in de tweede helft - vooral van afstand. Nicolas Kühn had echter pech met een poging die de lat teisterde. Een kwartier voor tijd bepaalde Lukas Cueto de eindstand op 3-1.

Sven Botman in duel.
Sven Botman in duel.
Kühn op vertrouwd grondgebied.
Kühn op vertrouwd grondgebied.
Teun Bijleveld: Zaterdag nog 2 goals, nu niet doeltreffend.
Teun Bijleveld: Zaterdag nog 2 goals, nu niet doeltreffend.

Preußen Munster – Ajax 3-1 (1-1). 19. Rodriguez 1-0, 26. Kristensen 1-1, 60. Rühle 2-1, 74. Cueto 3-1

Opstelling eerste helft: Van Leer, Kristensen, De Ligt, Wöber, Bakker, Eiting, Gravenberch, Labyad
Bandé, Huntelaar, Neres

Opstelling tweede helft: Lamprou, Mazraoui, Schuurs, Botman, Orejuela, Ekkelenkamp, Bijleveld, De Wit, Nunnely, Sierhuis, Kuhn

Lees ook: Liveblog Klosterpforte | Ajacieden onderuit in oefenduel

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst