Menu
Ajax verliest finale Copa Amsterdam

Ajax verliest finale Copa Amsterdam

Ajax A1 heeft de finale van het Gestion Copa Amsterdamtoernooi verloren. Ajax, titelverdediger, verloor de eindstrijd met 1-0 van Cruzeiro, winnaar in 2006.

Ajax had eerder op zondag de finale bereikt door een 3-0-overwinning op Valencia. Ajax A1 was in de halve finale tegen Valencia geen moment in gevaar. Jordy Schell opende de score vanaf een meter of twintig. In de tweede helft (de ploegen speelden 2 x 25 minuten) liep Ajax verder uit door treffers van John Goossens en Kevin Huijsman (uit een strafschop).

In de finale wachtte Cruzeiro, de ploeg die in de poulefase nog te sterk was voor Ajax (2-1). De eindstrijd was een spannende. De gevaarlijkste man bij Ajax was John Goossens, die van afstand zijn geluk beproefde. Hij vond de keeper op zijn pad. Ook bij een volley had Goossens net het geluk niet aan zijn zijde.

In de tweede helft werden de Brazilianen sterker. De Ajax-doelman Sergio Padt verrichtte aanvankelijk nog twee prima reddingen, maar moest toch capituleren, nadat hij in een duel de Braziliaanse aanvaller had neergelegd. De strafschop schoot Cruzeiro's Bernardo Souza benut.

Ajax ging op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde daar niet in. Voor de jongelingen van trainer Sonny Silooy wacht volgende week zaterdag de bekerfinale in Almere.