Menu
Ajax verliest finale Terborg Toernooi

Ajax verliest finale Terborg Toernooi

Ajax A1 is er opnieuw niet in geslaagd om het prestigieuze Terborg Toernooi winnend af te sluiten. Net als in de editie van 2011 moest de kersverse landskampioen bij de A-junioren in de finale zijn meerdere erkennen in Cruzeiro. De Brazilianen wonnen de eindstrijd met 3-1. Ajax A1 won het traditioneel sterk bezette internationale jeugdtoernooi in de Achterhoek voor het laatst in 2009.

Afgelopen seizoen moesten penalty’s uitwijzen wie zich winnaar mocht noemen van Terborg 2011. Ditmaal waren strafschoppen niet meer nodig. De Zuid-Amerikanen namen in de eerste helft van het finaleduel een 2-0 voorsprong. Op de Amsterdamse aansluitingstreffer van Davy Klaassen volgde alweer snel de beslissende 3-1.

De Ajacieden van trainer Fred Grim versloegen eerder op zondag in de halve finale de nationale selectie van Mexico U-19. In de reguliere speeltijd bleven beide ploegen steken op 1-1, de strafschoppenserie werd overtuigend (4-1) gewonnen. Op de openingsdag van het toernooi in Terborg versloeg Ajax China U-19 met klinkende cijfers: 4-1. De treffers in dat duel hielpen de Ajacieden uiteindelijk, zo bleek een dag later, aan het beste doelsaldo en de groepswinst in de groep ‘Kaak’.

Zaterdag bleven de pouleduels met Cruzeiro en De Graafschap A1 doelpuntloos. Ajax bereikte op basis van het betere doelsaldo de halve eindstrijd. Cruzeiro speelde als nummer twee in de ‘groep Kaak’ de eerste kruisfinale tegen sc Heerenveen A1, groepswinnaar in de Van Egmond-groep. De Braziliaanse toptalenten versloegen de Friezen met 2-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst