Menu
Ajax verliest met 4-0 van Barcelona

Ajax verliest met 4-0 van Barcelona

Ajax is de groepsfase van de Champions League begonnen met een 4-0 nederlaag bij FC Barcelona. Lionel Messi was uitblinker in Camp Nou met drie treffers, Piqué scoorde eenmaal.

Messi opende in de 22ste minuut de score met een prachtig ingeschoten vrije trap, en tekende zo ook voor de ruststand. Ajax hoefde niet ontevreden te zijn over die eerste 45 minuten, want vooral na de openingsgoal kwam Ajax er een paar keer gevaarlijk uit. Na rust begon het weer beter te lopen bij de thuisploeg. Messi verdubbelde in de 55ste minuut de score. Piqué kopte in de 69ste minuut de 3-0 binnen en Messi maakte een kwartier voor tijd de vierde treffer van de wedstrijd.

Ajax kreeg vlak daarna nog een goede kans op de 4-1. Serero werd in de 76ste minuut neergehaald en zag de scheidsrechter naar de stip wijzen. Sigthórsson miste echter vanaf elf meter.


Scoreverloop: 22. Messi, 1-0, 55. Messi, 2-0. 69. Piqué, 3-0, 75. Messi, 4-0.

Kaarten: 24. Moisander (geel), 85. Denswil (geel)

Opstelling Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Moisander (73. Van der Hoorn), Denswil, Blind (78. Schöne), Duarte, Poulsen, De Jong (59. Serero); Sigthórsson, Bojan, Boilesen.
Niet ingezette wissels: Fischer, Sana, Cillessen, Hoesen.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Dani Alves, Piqué (80. Bartra), Mascherano, Adriano, Sergio, Fàbregas (71. Xavi), Iniesta, Alexis, Messi, Neymar (72. Pedro).
Niet ingezette wissels: Pinto, Montoya, Song, Tello.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lionel Messi krult de bal in de 22ste minuut langs Vermeer. Lionel Messi krult de bal in de 22ste minuut langs Vermeer.