Menu
Ajax verliest na penalty's

Ajax verliest na penalty's

Ajax heeft zaterdag na penalty's van Inter verloren. De stand was na negentig minuten 2-2 bij het oefenduel in Dubai. Kenneth Perez en John Heitinga scoorden namens Ajax.

Edgar Davids begon de eerste wedstrijd van het Mohammed bin Rashid International Football Championship als aanvoerder bij Ajax. Na 35 minuten werd de middenvelder onder luid applaus van de aanwezige Ajax-supporters uit voorzorg gewisseld. Voor Davids waren het zijn eerste speelminuten sinds hij afgelopen zomer zijn been brak. Voor doelpuntenmaker Perez was het zijn eerste duel sinds zijn terugkeer bij Ajax.

Julio Ricardo Cruz opende in de 16de minuut de score namens de Italiaanse ploeg. Kenneth Perez maakte twee minuten later gelijk. Ajax nam in de tweede helft de leiding nadat John Heitinga een stafschop benut had. In de 70ste minuut was het weer Cruz die Inter aan een treffer hielp. Na 90 minuten was het nog steeds 2-2.

In de noodzakelijk geworden penaltyserie misten Jan-Arie van der Heijden, Kennedy en Heitinga vanaf elf meter. Bij Inter was dat alleen Chivu, zodat de Italianen maandag om de hoofdprijs van de Dubai Cup mogen spelen.