Menu
Ajax verliest nipt van Stuttgart

Ajax verliest nipt van Stuttgart

Ajax heeft het Mohammed bin Rashid International Football Championship afgesloten op de vierde plaats. De troostfinale werd met 1-0 verloren van VfB Stuttgart.

Ajax speelde bijna de hele wedstrijd met tien man omdat Hedwiges Maduro al in de zesde minuut met rood van het veld werd gestuurd.
Hij trok de doorgebroken Stuttgart-aanvaller Sergiu Radu naar benenden en mocht meteen de kleedkamer opzoeken. Met tien spelers deed Ajax in de eerste helft weinig anders dan verdedigen. Alleen Leonardo zorgde een paar keer voor gevaar voor het Duitse doel.

De tweede helft was een stuk beter van de Amsterdammers. Vooral toen rond de zestigste minuut Klaas Jan Huntelaar, Luis Suarez en Kenneth Perez het veld inkwamen. Ondanks het ondertal creëerde de ploeg van Adrie Koster nog een paar goede kansen. VfB Stuttgart trok twee minuten voor tijd toch nog aan het langste eind. Invaller Alexander Farnerud passeerde met een fraai afstandschot Dennis Gentenaar.

Opstelling Ajax: Gentenaar; Maduro (6. rode kaart), Colin, Van der Heijden, Emanuelson; Kennedy (58. Rommedahl), De Jong, Davids (46. Donald/84. Ogararu); Luque (58. Suarez), Urzaiz (58. Huntelaar), Leonardo (57. Perez).