Menu
Ajax verliest van AZ: 3-2

Ajax verliest van AZ: 3-2

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen AZ met 3-2 verloren. Christian Eriksen hielp Ajax aan een 0-1-voorsprong. Roy Beerens tekende op slag van rust voor de gelijkmaker. Na een klein uur bepaalde Siem de Jong de tussenstand met een kopbal op 1-2. Na een rode kaart voor Ricardo van Rhijn en treffers van Aron Johansson en Victor Elm won AZ uiteindelijk met 3-2.

Lees de hoogtepunten van AZ - Ajax terug op de officiële Twitter van Ajax: @AFCAjax

Scoreverloop:21. Eriksen 0-1, 45. Beerens 1-1, 59. De Jong 1-2, 66. A. Jóhansson (pen.) 2-2, 74. Elm 3-2.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Gele kaart: Bojan (Ajax), M. Johansson, Viergever (beide AZ)

Rode kaart: 65. Van Rhijn.

Opstelling Ajax: Vermeer (46. Cillessen); Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Eriksen, Schöne, De Jong; Krkic (67. Ligeon), Sigthórsson, Fischer (71. Poulsen).

Niet ingezette wissels Ajax: Van der Hoorn, Andersen, Hoesen, Serero.

Opstelling AZ:Esteban; M. Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj (71. Martens), Henriksen, Elm; Beerens (89. Berghuis), A. Jóhansson, Gudmundsson.

Niet ingezette wissels AZ: De Winter (k), Gorter, Overtoom, Lam, Van Overeem.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar de officiële Ajax-Twitterpagina

Jasper Cillessen was na rust vervanger van de zieke Kenneth Vermeer. Jasper Cillessen was na rust vervanger van de zieke Kenneth Vermeer.
Trainer Frank de Boer zag zijn ploeg zondag in Alkmaar met 3-2 verliezen. Trainer Frank de Boer zag zijn ploeg zondag in Alkmaar met 3-2 verliezen.
Toby Alderweireld en Kolbeinn Sigthórsson verlaten teleurgesteld het veld na de nederlaag tegen AZ. Toby Alderweireld en Kolbeinn Sigthórsson verlaten teleurgesteld het veld na de nederlaag tegen AZ.