Menu
Ajax verliest van Manchester United: 0-1

Ajax verliest van Manchester United: 0-1

Ajax speelde vanavond zijn tweede wedstrijd in het LG Amsterdam Tournament tegen Manchester United. Een kwartier voor tijd bracht Ryan Giggs de gasten op voorsprong. De 0-1 was tevens de eindstand. Kijk hier voor de hoogtepunten.

90. Het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Ajax verliest van Manchester United en eindigt als vierde op het eigen Amsterdam Tournament.

86. Heitinga brengt Charisteas in stelling, die de bal strak voor geeft op Huntelaar. De goaltjesdief komt een teenlengte tekort om de assist tot doelpunt te promoveren.

80. Wissels Manchester United. Doelpuntenmaker Giggs verlaat het veld en maakt plaats voor Bardsley.

77. DOELPUNT MANCHESTER UNITED. Driemaal is scheepsrecht. Giggs neemt de vrije trap zelf, raakt opnieuw de lat, maar krijgt steun van de assistent-scheidsrechter. Die constateert dat de bal de doellijn is gepasseerd: 0-1.

76. Vermaelen trekt aan de noodrem en haakt de doorgebroken Giggs. Hij krijgt daarvoor de gele kaart.

73. Fletcher is namens de bezoekers dicht bij een treffer. In de corner die daaruit volgt, raakt Evens de paal.

72. Wissel Manchester United. David Jones vervangt Liam Miller.

70. Wissel Ajax. Roger maakt zijn ArenA-debuut. De Spanjaard, hersteld van een teenbreuk, komt Maduro aflossen.

64. Wissel Ajax. Ten Cate gaat voor de winst en brengt breekijzer Charisteas voor de moegestreden Rosenberg.

61. Strafschop Ajax. Perez zet Maduro met een bekeken steekpass vrij voor het vijandelijke doel. De middenvelder wordt op een onreglementaire wijze van scoren afgehouden. Huntelaar faalt echter oog in oog met de wederom excellerende Van der Sar.

50. Koud binnen de lijnen is Vermaelen meteen dicht bij succes. Van der Sar onderstreept echter zijn klasse en houdt de Belg met een katachtige reflex van een doelpunt af.

46. Nadat een goed gevulde ArenA afscheid heeft genomen van Nourdin Boukhari, die dit seizoen uitkomt voor het Franse Nantes, trappen Ajax en ManUnited af voor de tweede helft. Bij de thuisploeg vervangt Huntelaar Manucharyan, terwijl Vermaelen voor Vertonghen in het veld komt. Vermeer neemt de plaats van Stekelenburg onder de lat in.

-----

45. Vink fluit voor het einde van de eerste helft.

35. In de nastoot krijgt Jan Vertonghen geel voor een overtreding rond de middenlijn.

34. Ajax mag een vrije trap nemen, op een goede dertig meter van het United-doel. Rosales kopt de voorzet door op Heitinga, die Van der Sar kansloos laat. Vink heeft echter buitenspel geconstateerd.

30. Ook de derde poging van Giggs leidt niet tot het gewenste resultaat. De gevaarlijkste man van het veld kopt een voorzet vanaf links rakelings over.

29. Giggs mag opnieuw een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied nemen. De Mancunian treft ditmaal de paal, waarna Martin de rebound, via Stekelenburg, wederom tegen het ijzer ziet belanden.

22. Manucharyan laat zijn directe tegenstander, Simpson, de hielen zien. De voorzet van de Armenier wordt onschadelijk gemaakt voordat de instormende Rosenberg en Rosales gevaarlijk kunnen worden.

21. Ryan Giggs krult een door invaller Martin versierde vrije trap op de lat. Tot opluchting van de verbouwereerde Stekelenburg.

17. Michael Carrick moet geblesseerd van het veld. De Engels international wordt vervangen door Lee Martin.

1. Scheidsrechter Vink fluit voor het begin van de tweede wedstrijd van Ajax in het LG Amsterdam Tournament 2006. Tegenstander is het Manchester United van Sir Alex Ferguson en natuurlijk doelman Edwin van der Sar.

Ajax: Stekelenburg; Heitinga, Grygera, Lindenbergh, Schilder; Maduro, Vertonghen, Perez; Rosales, Rosenberg, Manucharyan.
Wissels: Vermeer, Vermaelen, Huntelaar, Roger, De Mul, Ogararu, Charisteas.

Manchester United: Van der Sar; Simpson, Evens, Brown, Richardson; Miller, Fletcher, Carrick; Park, Rossi, Giggs.
Wissels: Foster, Bardsley, Jones, Martin, Solksjaer, Evra.