Menu
Ajax verloor thuis nooit van Willem II

Ajax verloor thuis nooit van Willem II

Ajax pakt na een vrij weekend vanwege de politiestakingen zondag de draad weer op in de Eredivisie. De ploeg van Adrie Koster neemt het in de ArenA op tegen Willem II. De statistieken wijzen uit dat de Nederlandse recordkampioen zelden problemen kent met de Tricolores.

De Tilburgers kunnen in Amsterdam slechts bogen op vier behaalde gelijke spelen. Een overwinning zat er tot nu toe niet in. De laatste keer dat Willem II de thuisploeg een punt afsnoepte, was in het seizoen 2000-2001. Jatto Ceesay zette de bezoekers op voorsprong. Joris Mathijsen zorgde er met een inzet in eigen doel voor dat Ajax nog een gelijkspel uit het vuur sleepte. Doelman Fred Grim voorkwam die middag erger leed voor de Ajacieden. De huidige assistent-trainer van Sparta Rotterdam hield zijn ploeg met enkele miraculeuze reddingen overeind.

In tegenstelling tot het duel van zeven jaar geleden was het onderlinge treffen van vorig seizoen een makkie voor Ajax. De ploeg, toen nog onder leiding van Henk ten Cate, leidde bij rust met 5-0 door treffers van Klaas Jan Huntelaar (2x), Zdenek Grygera, Urby Emanuelson en Nicolae Mitea. Toenmalig Willem II-trainer Dennis van Wijk kon na ruim een halfuur spelen het gestuntel van zijn ploeg niet langer aanzien en haalde twee spelers naar de kant. Uiteindelijk bleef de schade voor de Brabanders in de tweede helft beperkt tot een doelpunt van Tom de Mul.

De ontmoeting met de nummer zeventien van de Eredivisie betekent een weerzien met onder anderen de Ajax-huurlingen Kenneth Vermeer en Rydell Poepon. Eerstgenoemde startte de competitie bij de Brabanders onder de lat, maar verloor gaandeweg het seizoen zijn plaats aan Maikel Aerts. Poepon daarentegen ontpopt zich deze jaargang tot een zeer trefzekere aanvaller. De 20-jarige Amsterdammer nam tot nu toe negen van de dertig Tilburgse competitietreffers voor zijn rekening.

Ajax, dat door de afgelasting van de topper tegen koploper PSV nog altijd aankijkt tegen een achterstand van zes punten, kan zich tegen Willem II geen fouten veroorloven. Ook de Tilburgers hebben de punten hard nodig. De formatie van coach Andries Jonker heeft met 24 punten uit 28 wedstrijden twee punten minder dan het op de veilige vijftiende positie staande VVV-Venlo, dat bovendien één wedstrijd minder heeft gespeeld. Koster heeft zondag waarschijnlijk de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de al langer uitgeschakelde Gregory van der Wiel zal zeker niet meespelen. Verder is het de vraag of Rasmus Lindgren op tijd fit is voor het duel dat om 14.30 uur begint. De Zweed was vorige week nog niet inzetbaar vanwege een hamstringblessure.

Kijk ook op Ajax TV naar een voorbeschouwing op Ajax - Willem II.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Juich Ajax voorbij Willem II!
Lees hier alles over de kaartverkoop >>

Ajax - Willem II op je pc zien?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>