Menu
Ajax vermaakt zich op de golfbaan

Ajax vermaakt zich op de golfbaan

Een trainingskamp is niet alleen trainen, conditioneel aansterken en aan de gewichten hangen. Tijdens iedere trainingsweek is er ook plaats voor een teamactiviteit. Woensdagmiddag belegde de Ajax-selectie die activiteit op de golfcourse van Golf Club Euregio in het Duitse Bad Bentheim. ,,Ik heb geen handicap, maar een afwijking!’’

Als de spelersbus van Ajax het parkeerterrein van Euregio opdraait, staat De Bloemenbeek-eigenaar Raymond Strikker al klaar. Als de selectie staat opgesteld voor het clubhuis volgt een korte uitleg van wat de Ajacieden deze middag wacht. ,,De acht Ajacieden die zich hebben opgegeven spelen een wedstrijd. Zij lopen onder begeleiding van de lokale Tiger Woods een ronde’’, legt Strikker de gasten in zijn Landhuishotel toe. ,,Ik ben benieuwd naar jullie scores.’’

Siem de Jong durft de strijd aan met geroutineerde spelers als Frank de Boer en Dennis Bergkamp. De aanvoerder is de enige speler uit de A-selectie met zoveel lef, of misschien simpelweg gewoon golfervaring. Ook persmanager Miel Brinkhuis bindt dapper de strijd aan. Vanmiddag draait het niet om doelpunten, maar om de golfhandicap. Hoe lager de handicap hoe sneller de golfer zijn ronde over de baan maakt. En de lokale Tiger Woods blijkt overigens in het dagelijks leven gewoon Peter te heten.

,,Ik heb handicap 25, maar heb een jaar terug voor het laatst gegolfd’’, vertelt Niklas Moisander als hij zich met enkele ploeggenoten met een volgend groepje meldt voor de afslag. ,,Ik ben dus benieuwd hoe het vandaag zal gaan. Eerlijk gezegd zou ik wel meer willen golfen. Het is een leuke sport. Ook om te volgen, al blijf ik er niet voor thuis. Maar ja, het is best moeilijk te combineren met het voetbal. Soms zijn je benen moe en kan je beter rust pakken.’’

De Bloemenbeek-eigenaar Raymond Strikker heette de Ajacieden welkom op Golf Club Euregio Bad Bentheim. De Bloemenbeek-eigenaar Raymond Strikker heette de Ajacieden welkom op Golf Club Euregio Bad Bentheim.

Als de acht meest ervaren golfers op pad zijn gestuurd, melden de overgebleven Ajacieden zich op de driving range. Het is het domein voor de voetballers en begeleiders zonder noemenswaardige golfervaring. De lol die de spelers en trainers hebben is er niet minder om. Sterker nog: omdat het echte wedstrijdelement hier ontbreekt, is de lol des te groter. Lachsalvo’s klinken als weer een Ajacied over de bal heen heeft gemept. Pollen gras zeilen door de lucht als weer eens een club ongewild in de grasmat is gezet.

,,Mooie crosspass, Rob’’, klinkt het pesterig richting pedicure Rob Koster als de bal weliswaar is geraakt, maar diagonaal laag over de driving range scheert. Goeie hit maar verkeerde richting. Koster ziet er de lol zelf ook wel van in. Koster, met bulderende lach: ,,Ik heb geen handicap, maar een afwijking.’’ Kenneth Vermeer lacht van alle Ajacieden het hardste mee. De bulderende lach van de Ajax-goalie waaiert uit over de (bijna) complete golfbaan van Golf Club Euregio Bad Bentheim. Het tekent de sfeer die juist bij een teamactiviteit is gevraagd. In een ongedwongen sfeer groeien de Ajacieden weer een beetje dichter naar elkaar toe.

Houd Ajax.nl, Ajax TV en de officiële Twitter en Facebook van Ajax in de gaten voor het laatste Ajax-nieuws en exclusieve video’s vanuit De Lutte.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajacieden maken zich op voor het tochtje richting de golfcourse. Ajacieden maken zich op voor het tochtje richting de golfcourse.
Kolbeinn Sigthórsson warmt zich op voor de strijd. Kolbeinn Sigthórsson warmt zich op voor de strijd.
Twee groepjes van telkens vier Ajacieden speelden een competitie. Twee groepjes van telkens vier Ajacieden speelden een competitie.
Ook doelman Jasper Cillessen liep de ronde over negen holes. Ook doelman Jasper Cillessen liep de ronde over negen holes.
De overige spelers en stafleden meldden zich op de driving range. De overige spelers en stafleden meldden zich op de driving range.
Nicolai Boilesen is klaar voor zijn oefenafslag. Nicolai Boilesen is klaar voor zijn oefenafslag.
Lasse Schöne concentreert zich op de bal, ditmaal een golfbal. Lasse Schöne concentreert zich op de bal, ditmaal een golfbal.
Ook Bojan Krkic schaafde aan zijn golfvaardigheden. Ook Bojan Krkic schaafde aan zijn golfvaardigheden.
Mike van der Hoorn leerde zijn selectiegenoten ook weer beter kennen op de golfbaan. Mike van der Hoorn leerde zijn selectiegenoten ook weer beter kennen op de golfbaan.