Menu
Ajax veroordeelt afsteken vuurwerk

Ajax veroordeelt afsteken vuurwerk

Kort na de aftrap van de Champions League-wedstrijd Ajax - AC Milan (1-1) werden de spelers, trainers en supporters op de tribunes onaangenaam verrast door afgestoken vuurwerk. Vooral vanaf de tweede ring werd vuurwerk afgestoken en naar overige tribunedelen (ook richting eerste ring) en op het veld gegooid. De veiligheid van veel Ajacieden is hiermee ernstig in gevaar gebracht. Ajax wordt hierdoor ook financieel gedupeerd. De protestacties zijn kortom in alle opzichten onaanvaardbaar.

Na een handvol minuten werd de Champions League-wedstrijd zelfs een moment stilgelegd. Een mooie voetbalavond dreigde daardoor in het geding te komen. De steun van het leeuwendeel van de Ajax-supporters en de verrichtingen van de Ajacieden op het veld, maakten een mooi duel gelukkig alsnog mogelijk.

Wat blijft is de bittere nasmaak over de ‘vuurwerkacties’. In eerdere gevallen kreeg Ajax hiervoor een gepeperde rekening gepresenteerd. Vuurwerk afsteken in het stadion is ten strengste verboden. Ajax maakt dit ook meermaals kenbaar, onder meer via de eigen media.

Supporters die dinsdagavond toch in de fout zijn gegaan en gepakt worden kunnen rekenen op een stadionverbod van tenminste 18 maanden. Ook worden de kosten van de boete die de UEFA aan Ajax oplegt, verhaald op de dader(s).

Overigens is de in de protestacties genoemde en op een spandoek vermelde prijsstelling onjuist. Na alle kortingen voor vaste supporters resteert een bedrag van afgerond € 115 voor een passepartout voor de drie Champions League-duels in dit stadiondeel.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het Champions League-duel Ajax - AC Milan eindigde in een uitverkochte Amsterdam ArenA in 1-1. Het Champions League-duel Ajax - AC Milan eindigde in een uitverkochte Amsterdam ArenA in 1-1.