Menu
Ajax verslaat AZSV met dubbele cijfers

Ajax verslaat AZSV met dubbele cijfers

Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij AZSV won Ajax met 0-11. Geoffrey Castillion scoorde in de eerste helft drie doelpunten. Mats Rits kwam na rust twee keer tot scoren.

Ajax kwam in Aalten duidelijk beter voor de dag dan een paar dagen eerder in Buitenpost. De 0-4 eindstand van de wedstrijd in Friesland stond woensdagavond al binnen een half uur op het scorebord. Het was duidelijk te merken dat Ajax de afgelopen dagen veel en hard getraind had tijdens het trainingskamp in De Lutte. De combinaties liepen vlotter en de keeper van AZSV kreeg genoeg te doen.

Geoffrey Castillion nam in de eerste helft drie goals voor zijn rekening. De lange spits schoot Ajax na twintig minuten naar een 0-1 voorsprong. Bij de eerstvolgende aanval was het opnieuw raak. Met een ferme knal van afstand verdubbelde Castillion de score. Zeven minuten voor rust nam hij ook Ajax’ vijfde goal voor zijn rekening. Tussendoor vulden Derk Boerrigter (schot korte hoek na mooi kapbeweging) en Theo Janssen de score verder aan. De benutte strafschop van Janssen, na een overtreding op Sulejmani, betekende zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax. Een uitpuilend sportpark van AZSV was er getuige van.

Een andere mooie statistiek was de terugkeer van Maarten Stekelenburg. De keeper van Ajax en Oranje maakte na vier maanden blessureleed zijn rentree onder de lat. Sinds de thuiswedstrijd tegen Spartak Moskou op 10 maart van dit jaar speelde hij vanwege zijn gebroken duim geen wedstrijd meer voor Ajax. In de eerste driekwartier hield hij eenvoudig de nul tegen de eersteklasser uit Aalten.

Geoffrey Castillion scoorde drie keer in de eerste helft. Geoffrey Castillion scoorde drie keer in de eerste helft.

De elf Ajacieden van de eerste helft zagen we na rust niet meer terug. Frank de Boer verjongde zijn team met elf nieuwe spelers. Onder meer de jongelingen Rodney Sneijder, Jody Lukoki, Mats Rits en Ricardo van Rhijn maakten hun opwachting. Zij moesten er in de tweede helft voor zorgen dat Ajax ook in het vervolg van de wedstrijd de nul zou houden en de score nog wat verder zou opvoeren.

In beide missies slaagde Ajax glansrijk. Het Ajax van de tweede helft scoorde na 64 minuten voor het eerst. Mats Rits tikte van dichtbij de 0-6 binnen. Daarmee gaf de 'nummer 10' de aanzet tot nog meer goals. Eerst tilde Rodney Sneijder de stand naar 0-7 waarna opnieuw Rits de achtste treffer van Ajax voor zijn rekening nam. Net als in de wedstrijd tegen Buitenpost liet de jonge Belg zien dat hij gemakkelijk kan scoren. De twee treffers van Rits waren echter alweer snel vergeten toen de score in rap tempo richting de dubbele cijfers werd opgevoerd.

Via gelegenheidsspits Aras Özbiliz (0-9) kwam Ajax in de slotfase van de wedstrijd op ‘matchpoint’ voor doelpunt nummer tien. Die viel luttele minuten later toen Lorenzo Ebecilio, met behulp van de paal, de 0-10 op het scorebord zette. Het elektronische bord had daar echter niet van terug en gaf na 80 minuten vrolijk 0-0 aan. Twee tellen later was dat unieke fotomoment alweer voorbij toen Ricardo van Rhijn Ajax naar ‘0-1’ kopte. De elfde Ajax-goal was de eerste treffer van de jonge verdediger in Ajax 1. De wens van AZSV om met 1-11 verslagen te worden, werd niet meer vervuld. Een ‘1-1’ tegen de landskampioen zat er niet in.

De komende dagen vervolgt Ajax het trainingskamp in De Lutte. De trainingsweek wordt zaterdagmiddag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Na de wedstrijd in het uitverkochte Univé Stadion vertrekt Ajax maandag voor een zesdaags trainingskamp naar Zuid-Duitsland waar ook twee wedstrijden tegen Regensburg en 1. FC Nürnberg op het programma staan.


Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Theo Janssen maakte tegen AZSV zijn eerste treffer als Ajacied. Theo Janssen maakte tegen AZSV zijn eerste treffer als Ajacied.
Aras Özbiliz snelt Gert-Jan Navis voorbij. Aras Özbiliz snelt Gert-Jan Navis voorbij.
Ook Derk Boerrigter kwam tot scoren. Ook Derk Boerrigter kwam tot scoren.
Na negentig minuten spelen gaf het scorebord vrolijk '0-1' aan. Na negentig minuten spelen gaf het scorebord vrolijk '0-1' aan.
Ook dat bleef niet onopgemerkt bij de Ajacieden op de bank. Ook dat bleef niet onopgemerkt bij de Ajacieden op de bank.