Menu
Ajax verslaat kleine broer

Ajax verslaat kleine broer

Ajax heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd op Portugese bodem gewonnen. In Estadion da Nora won het team van Martin Jol met 7-0 van ‘kleine broer’ Ajax Zaterdag 1. Christian Eriksen en Geoffrey Castillion maakten na rust allebei hun officieuze debuut. Marko Pantelic viel vlak voor tijd geblesseerd uit.

Het oefenduel in Albufeira had voor Ajax een historisch tintje. Nooit eerder speelden de profs en amateurs van Ajax een oefenduel tegen elkaar. Omdat ook de amateurs uit de eerste klasse dit weekeinde in de Algarve verblijven voor een trainingskamp, kwam het uiteindelijk toch eens tot een treffen tussen Ajax en Ajax.

In de eerste helft nam Ajax een 3-0 voorsprong tegen het eerste elftal van de amateurtak. In de twaalfde minuut opende Dennis Rommedahl op aangeven van aanvoerder Luis Suarez de score. Drie minuten later was het opnieuw raak, dit keer via Michell Donald: 2-0. Via een strafschop (overtreding op Sulejmani) bepaalde Suarez de ruststand halverwege de eerste helft op 3-0.

Eriksen maakte net als Geoffrey Castillion zijn officieuze debuut voor Ajax 1. Eriksen maakte net als Geoffrey Castillion zijn officieuze debuut voor Ajax 1.

Twee vrijwel compleet gewijzigde teams verschenen in de tweede helft in het veld. Martin Jol liet alleen Suarez staan, terwijl zijn collega Constantijn Schouten ook al zijn acht wisselspelers benutte. De meest opvallende entree was die van Christian Eriksen. De 17-jarige Deen, deze week met Ajax mee op trainingskamp, maakte in het stadion van FC Ferreiras zijn officieuze debuut in het eerste elftal. Hij loste halverwege Siem de Jong af.

Met Eriksen in het veld liep de score na rust verder op. Oleguer, Emanuelson en Pantelic zorgden ervoor dat de teller na een ruim een uur spelen op zes stond. Een enkele keer ging Ajax Zaterdag op jacht naar de eretreffer, maar dat zat er niet in voor de amateurs.

In de slotfase kreeg Pantelic last van zijn rechterbovenbeen. Het gaf Geoffrey Castillion de kans om, net als Eriksen, zijn officieuze debuut in Ajax 1 te maken. Met de 18-jarige spits als vervanger voor de geblesseerde Serviër viel er in de laatste minuten nog een treffer. Suarez bepaalde de eindstand uiteindelijk op 7-0.

Bekijk de samenvatting op Ajax TV

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

De profs en amateurs van Ajax samen op de foto. De profs en amateurs van Ajax samen op de foto.
Donald strekt zich tot het uiterste om de bal te controleren. Donald strekt zich tot het uiterste om de bal te controleren.
Suarez op weg naar een doelpunt. Suarez op weg naar een doelpunt.
De Ajax-bank verruilde de dug-out voor de zonnige overzijde. De Ajax-bank verruilde de dug-out voor de zonnige overzijde.
De Zeeuw in actie. De Zeeuw in actie.
Vertonghen in een fel duel verwikkeld. Vertonghen in een fel duel verwikkeld.
Emanuelson naast een collega van Ajax Zaterdag 1 Emanuelson naast een collega van Ajax Zaterdag 1
Lindgren schermt de bal af. Lindgren schermt de bal af.
Van der Wiel in duel met Wouter Kloes. Van der Wiel in duel met Wouter Kloes.
Hoogstandje Suarez. Hoogstandje Suarez.
Pantelic moest vlak voor tijd geblesseerd het veld verlaten. Pantelic moest vlak voor tijd geblesseerd het veld verlaten.