Menu
Ajax verslaat PSV met 4-1

Ajax verslaat PSV met 4-1

Ajax heeft uitgehaald tegen PSV. Door treffers van Luis Suarez, Miralem Sulejmani, een eigen goal van Erik Pieters en Leonardo werd met 4-1 gewonnen van PSV. Ibrahim Afellay scoorde tegen. Bekijk hier de opstellingen en de hoogtepunten van de wedstrijd.

Enoh keert terug van een blessure, Rommedahl zat de afgelopen periode niet vaak bij de selectie. Ook Oleguer, Urby Emanuelson en Thomas Vermaelen staan in de basis. Het drietal kampte de afgelopen week met lichte blessures, maar is weer fit. Miralem Sulejmani zit op de bank. Het is de eerste keer dat hij bij de wedstrijdselectie zit, sinds hij in september tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd raakte.

90+2. Blom vindt het genoeg. Ajax wint met 4-1 van PSV.
90. DOELPUNT AJAX!! Leonardo kan na een diepe bal alleen op Isaksson afgaan. De Braziliaan haalt doeltreffend uit: 4-1.
87. WISSEL AJAX: Suarez krijgt een publiekswissel. Leonardo betreedt in zijn plaats het veld.
86. Sulejmani is net te laat voor de rebound. Suarez zag zijn schot nipt gekeerd door Isaksson.
85. GELE KAART PSV: Koevermans heeft nauwelijks de intentie om de bal te spelen en haakt Vertonghen.
78. DOELPUNT AJAX!! Een corner van Emanuelson wordt achterin het strafschopgebied opgevangen door Suarez. Zijn snoeiharde schot wordt door Erik Pieters tot doelpunt gepromoveerd: 3-1.
74. DOELPUNT AJAX!! Sulejmani reageert attent op een rebound. Daar ging een prachtige aanval van Ajax aan vooraf. Gabri passte op Suarez, die teruglegde op Emanuelson. De linksbuiten speelde zich met een mooie voetbeweging vrij. Zijn schot werd gepareerd door Isaksson, waarna hij kansloos was op de inzet van de Serviër.
72. WISSEL AJAX: Gabri vervangt Kennedy.
69. Ajax neemt een vrije trap snel. Enoh vindt Suarez, die naast en over kopt.
66. PSV schakelt snel om na balverlies van Lindgren. Vermeer stopt het schot van Koevermans.
64. Een steekpass van Emanuelson bereikt Jan Vertonghen. Het schot van de Belg wordt geblokt.
63. WISSEL PSV: Dirk Marcellis wordt gewisseld. Oud-Ajacied Jason Culina komt in zijn plaats binnen de lijnen.
60. WISSEL AJAX: Miralem Sulejmani maakt na twee maanden zijn rentree in Ajax 1. De Serviër vervangt Rommedahl.
59. GELE KAART PSV. Carlos Salcido torpedeert Suarez. Het komt de centrale verdediger op een gele prent te staan.
56. DOELPUNT PSV. Oleguer lijkt te worden wegetrokken door een PSV'er. Uit de voorzet kan Ibrahim Afellay eenvoudig binnenschuiven.
54. Weer is Suarez de gevaarlijke man aan Ajax-zijde. De Ajacied speelt zich vrij en gaat op Isaksson af. Het schotje gaat naast.
53. Suarez ziet Isaksson iets te ver voor zijn doel staan. Het schot vanaf vijftig meter is net te kort.
52. WISSEL PSV: Stijn Wuytens verlaat het veld. Danko Lazovic vervangt de Belg.
46. Blom fluit voor het begin van de tweede helft. PSV trapt af. Beide teams beginnen ongewijzigd aan de resterende 45 minuten.

45. Scheidsrechter Blom besluit geen blessuretijd toe te voegen. Ajax leidt de topper tegen PSV met 1-0.
44. Een corner van Emanuelson draait gevaarlijk in. Geen Ajacied kan echter zijn hoofd tegen de bal zetten.
41. Kennedy vergeet 2-0 te maken. Een voorzet wordt door Suarez geschampt waardoor Isaksson uit positie is. Kennedy mist de bal voor open doel op een haar.
38. Suarez wordt door Enoh weggestuurd. De spits lijkt alleen op Isaksson af te gaan, maar hij wordt teruggefloten wegens buitenspel.
34. Lindgren wil de bal lang op de rechtervleugel geven. Zijn pass is echter te kort waardoor PSV gevaarlijk wordt. De Zweed zelf lost het op met een prima tackle: corner.
31. Een schietkans voor PSV wordt door Rasmus Lindgren teniet gedaan. De Zweed blokt het schot waarna Vermeer een corner voorkomt.
27. DOELPUNT AJAX!! Ajax combineert prachtig over de rechterflank. Emanuelson zet Rommedahl vrij voor het doel. De Deen schiet niet, maar legt klaar voor Suarez, die hard uithaalt: 1-0.
25. De bal valt ietwat gelukkig voor de voeten van Suarez. De Ajacied stormt op naar het doel van PSV, er is echter geen medespeler meegelopen.
24. De eerste keer dat PSV voor het doel van Vermeer verschijnt is het direct gevaarlijk. Koevermans glijdt de bal echter in het zijnet.
17. Prachtige aanval van Ajax. Urby Emanuelson combineert met Suarez. De Uruguayaan zet voor, maar vindt Rommedahl niet. De afvallende bal komt bij Kennedy die hard uithaalt, maar niet scoort.
16. Een voorzet vanaf de rechterflank van Van der Wiel kan Rommedahl net niet inschieten. Een blok voorkomt Ajax' eerste treffer.
14. Danny Koevermans is uit de rug van Oleguer gelopen. Kenneth Vermeer let op en grijpt in voordat de spits gevaarlijk kan worden.
13. Gregory van der Wiel kan vrij uit halen vanaf een kleine twintig meter. De rechtsback ziet zijn poging een paar meter naast gaan.
11. Suarez jaagt goed door op een terugspeelbal op Isaksson. De goalie kan niets anders doen dan de bal wild buiten het veld te schieten.
7. Dennis Rommedahl speelt Suarez aan net buiten het strafschopgebied. De aanvaller kapt zich vrij. Het schot is te zacht.
3. PSV-doelman Andreas Isaksson moet ingrijpen met het hoofd. De bal belandt op het middenveld bij Eyong Enoh, die het net over de middenlijn met een lob probeert. Zijn poging gaat over.
2. Luis Suarez laat zich direct gelden. Een afgemeten voorzet wordt door Kennedy nipt over gekopt.
1. Scheidsrechter Kevin Blom fluit voor het begin van Ajax - PSV. Ajax speelt met rouwbanden.

De wedstrijd begint met een minuut stilte voor Sjakie Wolfs. De voormalig materiaalman van Ajax overleed afgelopen vrijdag op 76-jarige leeftijd. Als eerbetoon hebben Vak410 en de F-side geen spandoeken met steunbetuigingen opgehangen, maar een lang zwart doek.

Ajax: Vermeer; Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen, Vertonghen; Enoh, Lindgren, Emanuelson; Kennedy, Suarez, Rommedahl.
Wissels: Vonk, Silva, Sulejmani, Gabri, Leonardo, Sno, Schilder.

PSV: Isaksson; Rodriguez, Marcellis, Salcido, Pieters; Mendez, Simons, Afellay, Bakkal; Koevermans, Wuytens.
Wissels: Cassio, Lazovic, Brechet, Culina, Nijland, Addo, Dzsudzsak.