Menu
Ajax verslaat VV Noordwijk met 2-5

Ajax verslaat VV Noordwijk met 2-5

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 2-5 gewonnen van VV Noordwijk. Jeffrey Sarpong, Leonardo, Albert Luque, Jan-Arie van der Heijden en Luis Suarez scoorden. Dario Cvitanich maakte zijn officieuze debuut.

Dario Cvitanich maakte zijn officieuze debuut voor Ajax 1. Dario Cvitanich maakte zijn officieuze debuut voor Ajax 1.

De eerste wedstrijd van het seizoen is er altijd een van aftasten. Veel waarde aan een uitslag of een opstelling hoeft er niet te worden gegeven, zei Marco van Basten vrijdag al. Het gaat om langzaam ritme opdoen, de conditie opbouwen en op elkaar ingespeeld raken. Maar natuurlijk is een goede uitslag mooi meegenomen zo vroeg in het seizoen. Tegen Noordwijk opende Ajax met een 2-5-overwinning: geen grote overwinning, maar wel een uitslag naar behoren.

Jeffrey Sarpong kreeg het eerste Ajax-doelpunt van het seizoen op zijn naam. De middenvelder kreeg de bal na een mooie combinatie tussen Dennis Rommedahl en Kennedy en schoot van dichtbij raak. Meteen daarna werd kwam thuisploeg Noordwijk op gelijke hoogte. De bal werd ingekopt door Jeroen Ketting na een pass vanaf links. Ajax raakte niet onder de indruk van de tegentreffer en bleef de betere ploeg op het veld. In de twintigste minuut stuurde Robbert Schilder zijn ploeggenoot Leonardo de ruimte in. De Braziliaan kwam links het zestienmetergebied in, passeerde de doelman en zette Ajax weer op voorsprong. Door een fout van Dennis Gentenaar kwam Noordwijk in de 38ste minuut op 2-2. De doelman speelde de bal per ongeluk in de voeten van Erwin Verkuylen. De aanvaller van Noordwijk legde simpel breed op Ketting, die zijn tweede treffer van de dag maakte.

Op Gentenaar na begon Ajax met een heel nieuw elftal aan de tweede helft. Dario Cvitanich maakte zijn officieuze Ajax-debuut en Laurent Delorge keerde (net als Van der Wiel in de eerste helft) na een lange periode van blessureleed terug in het elftal. Thomas Vermaelen, die afgelopen seizoen ook geblesseerd afsloot, nam de tweede helft de aanvoerdersband over van Kenneth Perez. Cvitanich stond aan het begin van de aanval waaruit in de 55ste minuut de 2-3 viel. De aanwinst uit Argentiniƫ speelde op Luis Suarez, die Luque links van het goal vrij zag staan. Luque schoot beheerst binnen. Cvitanich kreeg zelf ook nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar hij stuitte twintig minuten voor tijd van dichtbij op de keeper. Tien minuten daarna kopte hij net voorlangs. Met een mooi afstandsschot maakte Jan-Arie van der Heijden er in de slotminuut 2-4 van. En in de slotseconden raakte de jonge middenvelder ook nog de paal. Gelukkig stond Suarez klaar om de vijfde Ajax-treffer te maken.

Bij Ajax waren Kenneth Vermeer, Bruno Silva, Rasmus Lindgren, Gabri en Miralem Sulejmani niet fit genoeg om mee te doen tegen Noordwijk. Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg voegen zich maandag bij de selectie.

Opstelling Ajax:
Eerste helft: Gentenaar; Colin, Van der Wiel, Vertonghen, Schilder; Kennedy, Perez, Sarpong, Emanuelson; Rommedahl, Leonardo.
Tweede helft: Gentenaar; Ogararu, Vermaelen, Anita, Slijngard; Delorge, De Jong, Van der Heijden; Suarez, Cvitanich, Luque.
Reserves: Martina, Donald, Ouwerkerk.

Opstelling VV Noordwijk: Raymon Kuipers (32. Robert Spaan), Statia, Van Dam, Van der Niet, Krolis, Van Wordragen, Verkuylen, Dias, Leonard, Ketting, Grant.