Menu
Ajax verspeelt in blessuretijd punten

Ajax verspeelt in blessuretijd punten

In en tegen Huizen heeft Ajax zaterdag 1 afgelopen weekend met 2-2 gelijkgespeeld. Bij rust leidde Ajax met 0-1 dankzij een vroege treffer van Siver Abdulrahman. In de tweede helft kwam Huizen langszij door een benutte penalty, waarna Kid Ronday Ajax tien minuten voor tijd op 1-2 zette. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd moest Ajax alsnog een gelijkspel toestaan, 2-2. Ajax kan door dit resultaat helaas niet profiteren van het puntverlies van koploper Sparta Nijkerk dat in Ermelo met 3-3 gelijkspeelde tegen DVS’33.

Het door blessures geteisterde Ajax begon voortvarend. Al binnen de minuut ging Paul Quasten er vandoor die alleen door middel van een overtreding gestopt kon worden. Na een langdurige blessurebehandeling mochten de gasten de vrije trap op rechts nemen. De bal die in het strafschopgebied belandde, werd vervolgens door Kenneth Misa Danso hard ingeschoten en via een carambole belandde de bal vervolgens voor de voeten van de mee opgekomen Siver Abdulrahman die hard en hoog binnen schoot voor de snelle 0-1 voorsprong. SV Huizen had zijn antwoord niet veel later al klaar liggen, want de kans die Omar Limon kreeg was niet te missen in de zevende minuut en zo had hij met zijn kopbal vrij voor doelman Been moeten scoren.

Zo waren de begin minuten hoopgevend en leek het erop dat het nog een amusante middag zou gaan worden. Maar niets was minder waar. Eigenlijk werd het schouwspel er niet leuker en zeker niet beter op. Ajax gaf het initiatief aan Huizen en leunde achter over om via snelle omschakelingen toe te slaan, gesteund door die vroege voorsprong. Toch was het de thuisploeg die het meest aandrong, zonder overigens echt heel dreigend te worden. Wel was het Iry Etwi die in de 23e minuut weer eens dicht bij een echte kans was voor de geelgroene brigade. Het niveau in het eerste halfuur was niet bijster hoog, zeker ook omdat Ajax maar heel weinig geldingsdrang toonde. Het was allemaal wat flets en te passief. En zo kabbelde het duel richting het rustsignaal.

Na rust kwam de eerste doelpoging van de voeten van Ralph Hovestad. Echter sv Huizen eiste opnieuw het meeste balbezit op, maar ook de geel-groenen konden niet veel extra’s brengen. Al waren Iry Etwi en Gilermo Pengel continu dreigend en zagen veel aanvallen er hoopgevend uit, maar de thuisclub had vervolgens geen vervolg.
In de 71e minuut was het Leroy Oehlers die licht in zijn rug geduwd werd door Rience Schurman en zo kreeg sv Huizen een penalty die feilloos werd binnen geschoten door Robbert de Graaf. Ajax gaf de strijd niet op en zo werd het boeiend.

In de 80e minuut scoorde invaller Kid Ronday via zijn eerste echte balcontact! Het was Peter Post die Kenneth Misa Danso wegstuurde die op links een prima actie bekroonde met een zuivere voorzet op Ronday die vervolgens hard de 1-2 binnen schoot. Het was de opmaat voor tien hele lange, maar leuke minuten want Huizen moest iets gaan forceren en Ajax profiteerde optimaal van de ruimtes die ontstonden. Diep in de blessure tijd perste sv Huizen er nog maar eens een aanval eruit en via de vleugel werd de bal over de Ajax defensie heen gegeven aan Vincent Verbond, die de bal in één keer hard op zijn pantoffel nam en zo kwam de gelijkmaker alsnog op het bord.

Fotografie: Rob van Vliet